9 tanító mese gyerekeknek: tanulságok a barátságról, a bátorságról és a felfedezésről

A gyerekeknek tanító mesék, segítenek abban, hogy a kicsik megértsék a nehézségeket, amelyekkel az életben találkozhatnak, és megtanulják, hogyan kell velük megbirkózni. A történetek tanítják őket, hogy a barátság segíthet nekik, hogy elérjék céljaikat, a bátorság segíthet nekik legyőzni félelmeiket, és a kíváncsiság segíthet nekik felfedezni új dolgokat. Ezen történetek segítenek megtanítani a gyerekeknek fontos értékeket, amelyeket mindenkinek szüksége van az életben.

9 tanító mese gyerekeknek: tanulságok a barátságról, a bátorságról és a felfedezésről

1. A kis vakond és az elvetemült gyom

Egy kis vakondnak volt egy elvetemült gyomja, amelyet sosem volt képes megszüntetni. Egyszer egy másik vakond megkérdezte tőle, miért nem használja a barátait, hogy segítsenek neki eltávolítani a gyomot. A kis vakond rájött, hogy a barátság segíthet neki elérni céljait, és együtt sikeresen eltávolították a gyomot.

2. A béka és a pöttyök

Egy béka minden nap szomorkodott, mert a bőre pöttyös volt. Egy nap, egy másik béka megkérdezte tőle, hogy miért szomorkodik, a pöttyös béka elmondta, hogy szégyelli a bőrét. A másik béka megmutatta neki, hogy a pötty szépséges és egyedi, és hogy a béka legyen büszke magára.

3. A kis hópehely és a nagy hóvihar

Egy kis hópehely volt, aki mindig irigykedett a nagy hóviharokra, mert úgy gondolta, hogy ők sokkal fontosabbak és hatalmasabbak. Egyszer, egy nagy hóvihar eltakarta az összes utat, és a kis hópehely segített az embereknek megtalálni az utat. A kis hópehely rájött, hogy mindenki fontos és hasznos a saját módján.

4. Az öreg macska és a fiatal macskák

Az öreg macska mindig panaszkodott, hogy ő már nem képes ugrani, és azt mondta a fiatal macskáknak, hogy ők sosem lesznek olyan jók, mint ő volt. Egy nap, az öreg macska megmentette a fiatal macskákat egy veszélyes helyzetből, és rájött, hogy ő még mindig fontos és hasznos, és hogy a fiatal macskák is rendelkeznek saját képességekkel.

9 tanító mese gyerekeknek: tanulságok a barátságról, a bátorságról és a felfedezésről

5. A kis róka és a zsákmány

Egy kis róka mindig magányos volt, mert ő volt az egyetlen róka a vidéken, és nem voltak barátai. Egyszer, a kis róka megtalált egy csapat vaddisznót, akikkel együtt dolgozva sikerült megszereznie a zsákmányát. A kis róka rájött, hogy a csapatmunka segíthet neki elérni céljait és hogy a barátság fontos az életben.

6. A kis kakas és a reggeli csengő

Egy kis kakas minden reggel félt, hogy nem fogja tudni elérni a csengőt, amikor az megszólal. Egy nap, egy másik kakas megmutatta neki, hogyan kell gyakorolni és erősíteni az izmait, hogy képes legyen elérni a csengőt. A kis kakas rájött, hogy a gyakorlással és a kitartással bármit elérhet.

7. A kis ló és a verseny

Volt egy kis ló, aki sosem volt biztos magában, és sosem volt képes megnyerni a versenyt. Egy nap, egy másik ló megmutatta neki, hogyan kell a saját képességeit és erősségeit megtalálni és használni. A kis ló megtanulta, hogy ha hisz magában és használja saját erősségeit, akkor képes lesz megnyerni a versenyt.

8. A kis ölyv és a magasság

Volt egy kis ölyv, aki félt a magasságtól, és sosem volt képes repülni magasan. Egy nap, egy másik ölyv megmutatta neki, hogyan kell megtanulni és megbirkózni a félelmeivel. A kis ölyv megtanulta, hogy a félelem legyőzhető és hogy a magasságban repülni képes lesz.

9. A kis béka és a kíváncsiság

Egy kis béka mindig félt kimenni a tóról és felfedezni új dolgokat. Egy nap, egy másik béka megmutatta neki, hogy mennyi érdekes dolgot találhat a tó körül, ha kíváncsi és mer kimenni. A kis béka megtanulta, hogy a kíváncsiság és a kalandvágy segíthet neki felfedezni új dolgokat és élvezni az életet.

Gyerekkönyvek már 1990 Forintért a Tudorkashopban!

Itt megtalálja a legcsodálatosabb mesekönyveket, amelyek segítenek fejlődni a gyermeknek a képességeiben és az önálló olvasásban. Talál képességfejlesztő kiadványokat, amelyek a gyermek fantáziáját és kreativitását fejlesztik. és nem utolsó sorban szórakoztató termékeket amik segítenek a gyermeknek pihenni és lazulni.

Fedezze fel a Tudorkashopban és találja meg a tökéletes könyveket és termékeket a gyermeknek!

Megosztás: Facebook Twitter Viber

További cikkeink

Munkatársainkkal együtt hiszünk abban, hogy miközben tovább örökítjük értékrendünket a következő generációnak, fel is kell készítenünk őket az új ismeretek befogadására és a saját képességeik kibontakoztatására. A szülőkkel és pedagógusokkal felelősen együttműködve, a közös jövőnket építjük, egy minőségi élet lehetőségét megteremtve gyermekeink számára.

Még több cikk >>

Aktuális magazinjaink

Immár 20 éve készítünk izgalmas, szórakoztató magazinokat az 5-12 éves korosztály számára. Termékeink elsősorban a gyermekek szórakoztatását és fejlesztését segítik és egyaránt jól használhatóak mind családi körben, mind az oktatási intézményekben.

Lapozzon bele:

Graph-Art könyvajánló

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

Ajánlott letöltések

Mátyás király és a pásztor

4. osztály, Magyar, Fogalmazás

A csata

3. osztály, Készségfejlesztés, Különbségkeresők

Bűvös kép

1. osztály, Matematika, Műveletek 20-ig

Csupa e

3. osztály, Készségfejlesztés, Rejtvény

Kígyók

1. osztály, Matematika, Számok 20-ig

Szókirakó

1. osztály, Magyar, Írás, helyesírás

Bogozd ki!

3. osztály, Készségfejlesztés, Rejtvény

Még több letöltés >>

Intézménykereső

Országszerte több ezer óvodában és iskolában rendelhetőek meg a Graph-Art Lap- és Könyvkiadó Kft. magazinjai és aktuálisan forgalmazott könyvei. (A könyveket is annál a pedagógusnál lehet megrendelni, aki a Tappancs, a Tudorka, és a többi magazin rendeléseinek összeírásával foglalkozik.) Az értékesítés kizárólag tanintézményekben történik, és a terjesztési időszak szeptembertől júniusig (a tanév végéig) tart.

A kereséshez adja meg a települést és / vagy az irányítószámot:

További oldalaink