Könyvkereső

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

A kereséshez kezdje el beírni a könyv címét:

7+1 újévi fogadalom az egész családnak

Ha újévi fogadalom, akkor mindannyian ismerjük a sztereotípiát: bár a legjobb szándékkal tűzték ki, ezek a januári célok tavaszra gyakran köddé válnak, és csak rossz szájízt hagynak maguk után. Éppen ezért könnyen lehet, hogy az egyetlen fogadalmunk az, hogy nincs fogadalmunk, pedig önmagunk változásra való ösztönzése korántsem lenne rossz dolog. Elképzelhető, hogy csupán szemléletváltásra van szükségünk? Mi lenne, ha idén kipróbálnánk egy új perspektívát, és bevonnánk az egész családot? Még az is lehet, hogy az eddigi évek csalódásait felváltaná a sikerélmény!

Újévi fogadalom

Az egész család bevonása megadhatja az erőt, amelyre szükségünk van az újévi fogadalom teljesítéséhez és a számon kérhetőség által motiváltabbá válhatunk. Ráadásul a közös célok kitűzésének (és megvalósításának) köszönhetően mélyebb kapcsolatokat alakíthatunk ki házastársunkkal, partnerünkkel, gyerekeinkkel. Érdemes tehát fontolóra venni az alábbi, családra vonatkozó elhatározások bármelyikét.

1. Gyakoroljátok a hálát

Különösen nehéz időkben, ha nem felejtjük el számon tartani a pozitívumokat sem, annak mélyreható előnyei lehetnek. Egy tanulmány kimutatta, hogy azok, akik hetente néhány mondatot írtak olyan dolgokról, amelyekért hálásak voltak, 10 hét után jobban érezték magukat az életükben, mint azok, akik naplót írtak az őket zavaró körülményekről. Ráadásul a hála érzete akár a testi egészségre is jó hatást gyakorolhat. A hálásabb hajlamú emberek minden korosztályból kevesebb egészségügyi problémáról számoltak be (például fejfájás, gyomor-bélrendszeri panaszok és alvászavarok), mint azok, akik kevésbé hálásak. A hála gyakorlásának sokféle formája lehet, egyénileg és családonként is. Jó megoldást jelenthet egy olyan egyszerű dolog, mint vacsoraidőben, étkezés előtt elmondani egy dolgot, amiért mindenki hálás, vagy családi hálanaplót vezetni, amelyhez a család minden tagja könnyen hozzáfér (például a hűtőre tűzve).

2. Egyetek több gyümölcsöt és zöldséget

A legtöbb újévi fogadalom kitűzésekor a legcélravezetőbb az, ha reális megoldásokat választunk. Az olyan általános kijelentések helyett, mint például: „Idén egészségesebben fogunk enni”, fontoljuk meg, hogy egy élelmiszercsoportra szűkítsük a fókuszt – például a gyümölcsökre és a zöldségekre. A családi étkezés megtervezésekor és a bevásárlás során ügyeljünk arra, hogy ennek megfelelően következetesen rakjuk tele a kosarunkat.

Újévi fogadalom

Ha a hűtőszekrényt ezekkel az egészséges ételekkel pakoljuk tele, nagyobb valószínűséggel fogyasztjuk is el őket. Alakítsunk ki családi szokásokat: együnk egy gyümölcsöt délutáni uzsonnára, a szendvicseket salátával vagy csírával töltsük meg, a reggeli tojásrántottához pedig fogyasszunk például spenótot!

3. Helyezzétek fókuszba a segítségnyújtást

Idén tanítsuk meg gyermekeinknek a másokon való segítés fontosságát. Találjuk meg a módját, hogyan lehetünk valaki szolgálatára esetleg havonta egyszer (vagy többször). Ha kisgyermekeink vannak, ez kihívást jelenthet, de megoldható! A kisgyermekek és az óvodások akár olyan kézműves apróságokat is készíthetnek, amelyek mosolyt csalnak egy idősebb vagy beteg ember arcára.

A nagyobb gyerekek nagyobb felelősséget vállalhatnak: kitakaríthatják a szomszéd udvarát, bevásárolhatnak egy idősebb embernek, vagy gyermekfelügyeletet vállalhatnak egy egyedülálló szülő számára. Ha keressük, biztosan találunk olyasvalakit a környezetünkben, akinek anyagi helyzetünktől függetlenül hathatós segítséget tudunk nyújtani.

4. Főzzetek együtt

Ha a gyerekek jól érzik magukat a konyhában, az elősegítheti a függetlenséget és a kreativitást, sőt még a térérzékelést és a matematikai készségeket is javíthatja. Nem kötelező minden alkalommal jelen lenniük, de kijelölhetünk heti egy napot, amikor valami könnyű ételt készítünk, így a kicsik is segíthetnek.

5. Töltsetek több időt a szabadban

Ha csak egy újévi fogadalom lesz, amit be is tartotok idén, akkor ez legyen az. A pandémia alatt az emberek biztonságos és egészséges módokat kerestek és keresnek a házból való „kimenekülésre”.

Újévi fogadalom

Ennek a szokásnak folytatódnia kell! A szabadban töltött értékes idő amellett, hogy többek között mentális és fizikai jólétünk alapja, nagyon felszabadító tevékenység is. A családi kirándulások, piknikek vagy egyszerűen csak egy parkban való séta nagyban hozzájárulhat a testi, lelki felfrissüléshez, egészségünk megőrzéséhez.

6. Mozogjatok közösen

Egyes kutatások szerint a másokkal végzett testmozgás motiváltabbá és következetesebbé tesz bennünket, és nem mellékesen sokkal kalandosabb is, mint az egyedüli. Képzeljük el, mennyivel nagyobb a hatás, ha az egész családunk közös edzésbe fog! Szombat reggel – vagy amikor időnk engedi – vegyük rá magunkat egy családi sétára vagy kerékpározásra. Rossz idő esetén rendezhetünk esti táncpartikat is kedvenc dalainkkal, a lényeg azon van, hogy átmozgassuk magunkat – a kifogásokat pedig száműzzük a mindennapjainkból!

7. Panaszkodjatok kevesebbet

Ez az újévi fogadalom közel sem jelenti azt, hogy ne fejezzük ki nyíltan az érzéseinket. Megvan az ideje és a helye az építő jellegű panaszkodásnak. Ha jól csináljuk, a problémák nevén nevezése segít abban, hogy kifújjuk a gőzt, és pozitív változásokat indítsunk el. A családi élettel kapcsolatban megfogalmazott panaszok áradata viszont az egész háztartásunkat a pesszimizmus negatív körforgásába sodorhatja. Sokkal kiegyensúlyozottabbá válhat a légkör, ha tudatosan mérsékelni próbáljuk a házimunkával, a vacsorával, a lefekvéssel és minden egyébbel kapcsolatos morgolódásokat.

+ 1 Olvassatok többet

A digitális kor kellős közepén, a csillogó, csábító képernyők világában meg kell győzni a gyerekeket, hogy leüljenek olvasni. Csupán egyszer kell találni egy történetet, ami megmozgatja a fantáziájukat, és soha többé nem akarnak majd elszakadni a felfedezésre váró izgalmakat rejtő mesevilágtól!

Újévi fogadalom

Idén érdemes rendszeresen együtt olvasni. Ha minőségi időt töltünk az olvasással – számos előnyös hozadéka mellett – pozitív képet alakíthatunk ki gyermekünkben a tanulással kapcsolatban. Ez az olvasóvá nevelés első lépése.

Az újévi fogadalom betartása nem egyszerű feladat, de hisszük, hogy egy kis erőfeszítéssel nem lehetetlen vállalkozás, a közös célkitűzésekkel pedig erősíthetjük a saját és a családtagjaink kitartását is. Bízunk benne, hogy cikkünkben hasznos tanácsokat és inspirációt tudtunk nyújtani. Ne feledjük: ha mégsem sikerülne elsőre, naptártól függetlenül bármikor újra belevághatunk, mert a jóra való törekvésnek nincs lejárati ideje!

 
Gyerekkönyvek már 1990 Forintért a Tudorkashopban!

Itt megtalálja a legcsodálatosabb mesekönyveket, amelyek segítenek fejlődni a gyermeknek a képességeiben és az önálló olvasásban. Talál képességfejlesztő kiadványokat, amelyek a gyermek fantáziáját és kreativitását fejlesztik. és nem utolsó sorban szórakoztató termékeket amik segítenek a gyermeknek pihenni és lazulni.

Fedezze fel a Tudorkashopban és találja meg a tökéletes könyveket és termékeket a gyermeknek!

Megosztás: Facebook Twitter Viber

További cikkeink

Munkatársainkkal együtt hiszünk abban, hogy miközben tovább örökítjük értékrendünket a következő generációnak, fel is kell készítenünk őket az új ismeretek befogadására és a saját képességeik kibontakoztatására. A szülőkkel és pedagógusokkal felelősen együttműködve, a közös jövőnket építjük, egy minőségi élet lehetőségét megteremtve gyermekeink számára.

Még több cikk >>

Aktuális magazinjaink

Immár 20 éve készítünk izgalmas, szórakoztató magazinokat az 5-12 éves korosztály számára. Termékeink elsősorban a gyermekek szórakoztatását és fejlesztését segítik és egyaránt jól használhatóak mind családi körben, mind az oktatási intézményekben.

Lapozzon bele:

Graph-Art könyvajánló

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

Ajánlott letöltések

Vízimádók

4. osztály, Környezetismeret, Állatvilág

Termések

2. osztály, Környezetismeret, Növényvilág

Játék a szavakkal

4. osztály, Magyar, Nyelvtan, helyesírás

Félévi felmérő

1. osztály, Matematika, Felmérők

Közlekedünk

2. osztály, Környezetismeret, Ember és környezete

Szarka néni boltja

1. osztály, Készségfejlesztés, Különbségkeresők

Kvíz-tíz

4. osztály, Környezetismeret, Ismétlések, felmérők

Még több letöltés >>

Intézménykereső

Országszerte több ezer óvodában és iskolában rendelhetőek meg a Graph-Art Lap- és Könyvkiadó Kft. magazinjai és aktuálisan forgalmazott könyvei. (A könyveket is annál a pedagógusnál lehet megrendelni, aki a Tappancs, a Tudorka, és a többi magazin rendeléseinek összeírásával foglalkozik.) Az értékesítés kizárólag tanintézményekben történik, és a terjesztési időszak szeptembertől júniusig (a tanév végéig) tart.

A kereséshez adja meg a települést és / vagy az irányítószámot:

További oldalaink