Könyvkereső

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

A kereséshez kezdje el beírni a könyv címét:

7 tipp, hogy a karácsony igazi, meghitt családi ünnep legyen

A visszaszámlálás elkezdődött, nemsokára itt az év legvarázslatosabb ünnepe, a karácsony. A mögöttünk lévő feszültségekkel, megpróbáltatásokkal, olykor idegtépő vívódásokkal teli időszak után bőven ránk is fér egy levegővételnyi szusszanás, néhány bensőséges pillanat, egy csipetnyi karácsonyi csoda. Talán még sosem volt ennyire szükségünk a családunk támogató szeretetére, igazi kapcsolódásokra, valódi együttlétre, egy kis elmélyült csendre és nyugalomra.

Nem meglepő azonban, ha most – az előkészületek, az év végi hajtás és rohanás közepette – mindezt még távolinak, kissé idealisztikusnak érezzük. Az igazság az, hogy a megoldás kulcsa bennünk van a saját békénk megteremtésére, de ez nem jelenti azt, hogy nincs segítség. Ebben a cikkünkben 7 olyan tippet gyűjtöttünk össze, melyek megszívlelésével számodra is meghitt családi ünnep lehet az idei karácsony.

Családi ünnep

1. Gondolkodjunk előre

Annak érdekében, hogy ne kimerülten, hullafáradtan érjen az ünnep, a szervezést illetően érdemes előre gondolkodni. Tegyük fel, és a családdal közösen válaszoljuk is meg a következő kérdéseket: mi lesz a menü az ünnepi asztalon? Mikor és kinél lesznek a rokonlátogatások? Hogyan oldjuk meg a családunk számára releváns feladatokat időben? Persze az élet közbe szólhat, és előfordulhatnak nem kívánt akadályok, de minél felkészültebbek vagyunk, annál kevésbé érhet bennünket arculcsapásként egy-egy váratlan fordulat. Könnyítsük meg a saját életünk: tervezzünk előre, ne hagyjuk feltornyosulni az elintéznivalókat!

2. Delegáljunk

Ahogy az első pontban említettük, érdemes jó előre leszögeznünk, hogy ki és miben segít, miből veszi ki a részét. Az előkészületeknek nem kell egyszemélyes hadműveletnek lennie! Sokan túlhajtják magukat, mert mindent egyedül szeretnének megoldani, ennek a vége pedig könnyen lehet az, hogy megroppannak a rájuk nehezedő nyomás alatt, és az év végére csak árnyékukká válnak önmaguknak. Annak érdekében, hogy mindezt elkerüljük, beszéljük meg közösen ki, mit fog csinálni, és a legkisebbeket is – korosztályukhoz és képességeikhez mérten – vonjuk be a teendők elvégzésébe, majd élvezzük közösen a meghitt napokat. Ettől lesz családi ünnep az ünnep.

3. Tartsunk pihenőt

A karácsonyi készülődésnek semmiképp sem szabad egyenlőnek lennie azzal, hogy megszakadunk két ünnepléssel töltött nap miatt. Építsünk be tudatosan pihenőket a munkavégzésünkbe, a ház körüli feladatokba, a gyerekekkel kapcsolatos elfoglaltságokba és általánosságban véve a mindennapjainkba.

Családi ünnep

Örökérvényű igazság, és egy olyan megterhelő időszakban is helytálló, mint az év vége: ha tartalékolunk, és a regenerálódásra is energiát fordítunk, a testünk és a lelkünk meg fogja hálálni. Jusson eszünkbe, a karácsony sokkal inkább lelkiállapot, mintsem egy jeles esemény a naptárban.

4. Álmodjunk meg új családi szokásokat

Kétségkívül a karácsony az egyik legszebb tradíciónk. Legtöbbünknek vannak olyan ünnepi szokásaink, melyeket még a szüleinktől, nagyszüleinktől örökítettünk át. Az illatozó mézeskalácsok sütése, levélírás a Jézuskának, az otthon kidekorálása, fenyő díszítése együtt a családdal – ezek azok a tevékenységek, melyek lángra lobbantják szívünkben az ünnep érzését. Miért ne alakíthatnánk ki saját családi szokásokat? Szerencsére semmi nincs kőbe vésve (még karácsonykor sem), és a közös emlékteremtésnek összekovácsoló ereje van. Legyen olyan az ünnep, ahogy az nekünk a legjobb!

5. Ne hagyjuk az ajándékvásárlást az utolsó pillanatra

Előzzük meg a tömött sorokban való várakozást és az ajándékok utáni kapkodást a boltokban. Legyünk tudatosok, szerezzük be, amit szeretnénk még a nagy invázió előtt.

Családi ünnep

A legjobb az, ha online, kényelmesen vásárolunk, így egycsapásra megoldjuk ezt a problémát. Ajándékötletelésben a Filléres karácsonyi ajándékötletek gyerekeknek blogcikkünk a segítségedre lehet, izgalmas mesekönyvek, kiadványok után pedig a Tudorkashop oldalán is kutakodhatsz.

6. Éljük meg az ünnepet

Túléltük a felkészülés időszakát, és hozzánk is bekopogtat végre a családi ünnep? Ne szalasszuk el azzal a csodát, hogy apróságokon morgolódunk. Nem úgy áll a karácsonyfa ága, ahogy szeretnénk? Berepedt a diósbejgli teteje? Megfeledkeztünk a csillagmintás szalvétáról? Sebaj! Ne feledjük: bár fontosak a körülmények – hisz nemhiába fektettünk ennyi energiát, hogy minden a helyén legyen –, de a valódi ünnep nem a külsőségekben, hanem a szívünkben kel életre.

7. Vigyük tovább a lángot

„A karácsony nem csak egy nap, nem lehet csak egy nap, nem múlik a huszonnegyedik óra leteltével. Mert a karácsony egy érzés. A szeretet érzése.” – Csitáry-Hock Tamás szavai csodálatosan ragadják meg a lényeget és fogalmazzák meg az ünnep feladatát. A családi ünnep akkor válik teljessé, ha az év többi napján is éltetjük a minket összekötő szeretetet lángját.

Családi ünnep

Gyerekkönyvek már 1990 Forintért a Tudorkashopban!

Itt megtalálja a legcsodálatosabb mesekönyveket, amelyek segítenek fejlődni a gyermeknek a képességeiben és az önálló olvasásban. Talál képességfejlesztő kiadványokat, amelyek a gyermek fantáziáját és kreativitását fejlesztik. és nem utolsó sorban szórakoztató termékeket amik segítenek a gyermeknek pihenni és lazulni.

Fedezze fel a Tudorkashopban és találja meg a tökéletes könyveket és termékeket a gyermeknek!

Megosztás: Facebook Twitter Viber

További cikkeink

Munkatársainkkal együtt hiszünk abban, hogy miközben tovább örökítjük értékrendünket a következő generációnak, fel is kell készítenünk őket az új ismeretek befogadására és a saját képességeik kibontakoztatására. A szülőkkel és pedagógusokkal felelősen együttműködve, a közös jövőnket építjük, egy minőségi élet lehetőségét megteremtve gyermekeink számára.

Még több cikk >>

Aktuális magazinjaink

Immár 20 éve készítünk izgalmas, szórakoztató magazinokat az 5-12 éves korosztály számára. Termékeink elsősorban a gyermekek szórakoztatását és fejlesztését segítik és egyaránt jól használhatóak mind családi körben, mind az oktatási intézményekben.

Lapozzon bele:

Graph-Art könyvajánló

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

Ajánlott letöltések

Névkereső

3. osztály, Matematika, Műveletek 1000-ig

Hirdetések

4. osztály, Magyar, Olvasás, szövegértés

Év végi felmérő

1. osztály, Magyar, Felmérők, Írás, helyesírás

Gyógynövény

4. osztály, Környezetismeret, Növényvilág

Félévi felmérő

4. osztály, Matematika, Ismétlések, felmérők

Vonallabirintus

3. osztály, Készségfejlesztés, Labirintus

Kisebb, nagyobb

2. osztály, Matematika, Mérések, geometria

Még több letöltés >>

Intézménykereső

Országszerte több ezer óvodában és iskolában rendelhetőek meg a Graph-Art Lap- és Könyvkiadó Kft. magazinjai és aktuálisan forgalmazott könyvei. (A könyveket is annál a pedagógusnál lehet megrendelni, aki a Tappancs, a Tudorka, és a többi magazin rendeléseinek összeírásával foglalkozik.) Az értékesítés kizárólag tanintézményekben történik, és a terjesztési időszak szeptembertől júniusig (a tanév végéig) tart.

A kereséshez adja meg a települést és / vagy az irányítószámot:

További oldalaink