Könyvkereső

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

A kereséshez kezdje el beírni a könyv címét:

7 tipp, hogy a karácsony igazi, meghitt családi ünnep legyen

A visszaszámlálás elkezdődött, nemsokára itt az év legvarázslatosabb ünnepe, a karácsony. A mögöttünk lévő feszültségekkel, megpróbáltatásokkal, olykor idegtépő vívódásokkal teli időszak után bőven ránk is fér egy levegővételnyi szusszanás, néhány bensőséges pillanat, egy csipetnyi karácsonyi csoda. Talán még sosem volt ennyire szükségünk a családunk támogató szeretetére, igazi kapcsolódásokra, valódi együttlétre, egy kis elmélyült csendre és nyugalomra.

Nem meglepő azonban, ha most – az előkészületek, az év végi hajtás és rohanás közepette – mindezt még távolinak, kissé idealisztikusnak érezzük. Az igazság az, hogy a megoldás kulcsa bennünk van a saját békénk megteremtésére, de ez nem jelenti azt, hogy nincs segítség. Ebben a cikkünkben 7 olyan tippet gyűjtöttünk össze, melyek megszívlelésével számodra is meghitt családi ünnep lehet az idei karácsony.

Családi ünnep

1. Gondolkodjunk előre

Annak érdekében, hogy ne kimerülten, hullafáradtan érjen az ünnep, a szervezést illetően érdemes előre gondolkodni. Tegyük fel, és a családdal közösen válaszoljuk is meg a következő kérdéseket: mi lesz a menü az ünnepi asztalon? Mikor és kinél lesznek a rokonlátogatások? Hogyan oldjuk meg a családunk számára releváns feladatokat időben? Persze az élet közbe szólhat, és előfordulhatnak nem kívánt akadályok, de minél felkészültebbek vagyunk, annál kevésbé érhet bennünket arculcsapásként egy-egy váratlan fordulat. Könnyítsük meg a saját életünk: tervezzünk előre, ne hagyjuk feltornyosulni az elintéznivalókat!

2. Delegáljunk

Ahogy az első pontban említettük, érdemes jó előre leszögeznünk, hogy ki és miben segít, miből veszi ki a részét. Az előkészületeknek nem kell egyszemélyes hadműveletnek lennie! Sokan túlhajtják magukat, mert mindent egyedül szeretnének megoldani, ennek a vége pedig könnyen lehet az, hogy megroppannak a rájuk nehezedő nyomás alatt, és az év végére csak árnyékukká válnak önmaguknak. Annak érdekében, hogy mindezt elkerüljük, beszéljük meg közösen ki, mit fog csinálni, és a legkisebbeket is – korosztályukhoz és képességeikhez mérten – vonjuk be a teendők elvégzésébe, majd élvezzük közösen a meghitt napokat. Ettől lesz családi ünnep az ünnep.

3. Tartsunk pihenőt

A karácsonyi készülődésnek semmiképp sem szabad egyenlőnek lennie azzal, hogy megszakadunk két ünnepléssel töltött nap miatt. Építsünk be tudatosan pihenőket a munkavégzésünkbe, a ház körüli feladatokba, a gyerekekkel kapcsolatos elfoglaltságokba és általánosságban véve a mindennapjainkba.

Családi ünnep

Örökérvényű igazság, és egy olyan megterhelő időszakban is helytálló, mint az év vége: ha tartalékolunk, és a regenerálódásra is energiát fordítunk, a testünk és a lelkünk meg fogja hálálni. Jusson eszünkbe, a karácsony sokkal inkább lelkiállapot, mintsem egy jeles esemény a naptárban.

4. Álmodjunk meg új családi szokásokat

Kétségkívül a karácsony az egyik legszebb tradíciónk. Legtöbbünknek vannak olyan ünnepi szokásaink, melyeket még a szüleinktől, nagyszüleinktől örökítettünk át. Az illatozó mézeskalácsok sütése, levélírás a Jézuskának, az otthon kidekorálása, fenyő díszítése együtt a családdal – ezek azok a tevékenységek, melyek lángra lobbantják szívünkben az ünnep érzését. Miért ne alakíthatnánk ki saját családi szokásokat? Szerencsére semmi nincs kőbe vésve (még karácsonykor sem), és a közös emlékteremtésnek összekovácsoló ereje van. Legyen olyan az ünnep, ahogy az nekünk a legjobb!

5. Ne hagyjuk az ajándékvásárlást az utolsó pillanatra

Előzzük meg a tömött sorokban való várakozást és az ajándékok utáni kapkodást a boltokban. Legyünk tudatosok, szerezzük be, amit szeretnénk még a nagy invázió előtt.

Családi ünnep

A legjobb az, ha online, kényelmesen vásárolunk, így egycsapásra megoldjuk ezt a problémát. Ajándékötletelésben a Filléres karácsonyi ajándékötletek gyerekeknek blogcikkünk a segítségedre lehet, izgalmas mesekönyvek, kiadványok után pedig a Tudorkashop oldalán is kutakodhatsz.

6. Éljük meg az ünnepet

Túléltük a felkészülés időszakát, és hozzánk is bekopogtat végre a családi ünnep? Ne szalasszuk el azzal a csodát, hogy apróságokon morgolódunk. Nem úgy áll a karácsonyfa ága, ahogy szeretnénk? Berepedt a diósbejgli teteje? Megfeledkeztünk a csillagmintás szalvétáról? Sebaj! Ne feledjük: bár fontosak a körülmények – hisz nemhiába fektettünk ennyi energiát, hogy minden a helyén legyen –, de a valódi ünnep nem a külsőségekben, hanem a szívünkben kel életre.

7. Vigyük tovább a lángot

„A karácsony nem csak egy nap, nem lehet csak egy nap, nem múlik a huszonnegyedik óra leteltével. Mert a karácsony egy érzés. A szeretet érzése.” – Csitáry-Hock Tamás szavai csodálatosan ragadják meg a lényeget és fogalmazzák meg az ünnep feladatát. A családi ünnep akkor válik teljessé, ha az év többi napján is éltetjük a minket összekötő szeretetet lángját.

Családi ünnep

Gyerekkönyvek már 1990 Forintért a Tudorkashopban!

Itt megtalálja a legcsodálatosabb mesekönyveket, amelyek segítenek fejlődni a gyermeknek a képességeiben és az önálló olvasásban. Talál képességfejlesztő kiadványokat, amelyek a gyermek fantáziáját és kreativitását fejlesztik. és nem utolsó sorban szórakoztató termékeket amik segítenek a gyermeknek pihenni és lazulni.

Fedezze fel a Tudorkashopban és találja meg a tökéletes könyveket és termékeket a gyermeknek!

Megosztás: Facebook Twitter Viber

További cikkeink

Munkatársainkkal együtt hiszünk abban, hogy miközben tovább örökítjük értékrendünket a következő generációnak, fel is kell készítenünk őket az új ismeretek befogadására és a saját képességeik kibontakoztatására. A szülőkkel és pedagógusokkal felelősen együttműködve, a közös jövőnket építjük, egy minőségi élet lehetőségét megteremtve gyermekeink számára.

Még több cikk >>

Aktuális magazinjaink

Immár 20 éve készítünk izgalmas, szórakoztató magazinokat az 5-12 éves korosztály számára. Termékeink elsősorban a gyermekek szórakoztatását és fejlesztését segítik és egyaránt jól használhatóak mind családi körben, mind az oktatási intézményekben.

Lapozzon bele:

Graph-Art könyvajánló

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

Ajánlott letöltések

Év végi felmérő

2. osztály, Környezetismeret, Felmérők

A versenypályán

1. osztály, Matematika, Műveletek 20-ig

Ismered az állatokat?

3. osztály, Környezetismeret, Állatvilág

Hasonlítsd össze!

3. osztály, Matematika, Mérések, geometria

A varázsló

2. osztály, Készségfejlesztés, Rejtvény

Írásbeli összeadás, kivonás

4. osztály, Matematika, Számok 10000-ig

Téli időjárás

1. osztály, Környezetismeret, Évszakok,időjárás

Még több letöltés >>

Intézménykereső

Országszerte több ezer óvodában és iskolában rendelhetőek meg a Graph-Art Lap- és Könyvkiadó Kft. magazinjai és aktuálisan forgalmazott könyvei. (A könyveket is annál a pedagógusnál lehet megrendelni, aki a Tappancs, a Tudorka, és a többi magazin rendeléseinek összeírásával foglalkozik.) Az értékesítés kizárólag tanintézményekben történik, és a terjesztési időszak szeptembertől júniusig (a tanév végéig) tart.

A kereséshez adja meg a települést és / vagy az irányítószámot:

További oldalaink