Könyvkereső

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

A kereséshez kezdje el beírni a könyv címét:

5+1 tuti tipp: őszi kreatív ötletek gyerekeknek

Van valami varázslatos az őszben. Az ezerszínű lehulló falevelek tánca, zamatos gyümölcsök a fákon, puha kötött pulcsik, családi mozik egy forró kakaóval a hosszú estéken meleg takaró alá bújva, vagy épp egy hétvégi kalandtúra a közeli erdőben, gesztenye és egyéb őszi kincsek után kutatva. Átlendültünk az első szomorkás hangulatú, esős napokon, túl vagyunk az óvoda- és iskolakezdésen is. Itt az ideje, hogy kicsit kifújjuk magunkat, búcsút intsünk a borongós egyhangúságnak, és az internet világán túl felfedezzük az elmúlás évszakában rejlő izgalmas lehetőségeket.

5+1 tuti tipp: őszi kreatív ötletek gyerekeknek

Nyári bakancslistánk nagy sikert aratott, ezért úgy döntöttünk, hogy legújabb blogcikkünk fő témája: őszi kreatív ötletek gyerekeknek – és persze az egész családnak. Bízunk benne, hogy a végére Te is tele leszel inspirációval! Vágjunk is bele!

1. Őszi falevelek minden mennyiségben

Ha ősz, akkor hulló falevelek. Már-már olyannyira természetesnek vesszük a jelenlétüket, hogy hajlamosak vagyunk közönyösen elsétálni mellettük. Pedig ahány lehulló falevél, annyi lélekemelő pillanat, gyermekeink számára pedig megannyi alkalom arra, hogy fantáziájuk szabadon szárnyalhasson.

Rajzoljunk egy fát, amelyre gyermekünk tetszőlegesen ráragaszthatja a leveleket, vagy készítsünk közösen falevélképeket állatokkal, erdővel, őszi tájjal. Filléres kreatív móka a begubózós napokra: papíron, tollon vagy ceruzán, ragasztón és egy kis fantázián kívül más nem is kell hozzá. A végeredménynek pedig csak a képzelet szabhat határt.

5+1 tuti tipp: őszi kreatív ötletek gyerekeknek

2. Ebből csak valami jó sülhet ki

Nincs ősz zamatos gyümölcsök és friss zöldségek nélkül. Alma, szőlő, körte vagy sütőtök – elég csak rájuk gondolni, és szinte érezni lehet az ízüket, illatukat. A kicsik is rajonganak értük, főleg, ha egy omlós, meleg pite formájában kerül a tányérjukra. Dupla öröm és mókás elfoglaltság, ha velük közösen készítjük el a finomságot. Így nem csupán a sütés szeretetét vehetik át tőlünk, de hasznos délutáni vagy hétvégi időtöltést is jelenthet. Ez az egyszerű, klasszikus almáspite-recept pedig a segítségedre lehet.

3. Őszi kincsek, amerre a szem ellát

Az őszi kreatív ötletek gyerekeknek tarsolyunk következő gyöngyszeme a kincskeresés. Mi, felnőttek a hétköznapi rohanásban néha elmegyünk olyan dolgok mellett is, amelyet a legkisebbek még őszinte kíváncsisággal fürkésznek. A lehullott avarba rejtsünk el apró kincseket, melyek felkutatásához készítsünk térképet. Ha egy erdei tanösvényt választunk helyszínünknek, mesélhetünk az utunkba eső fákról, növényekről, de a saját kertünk is tökéletes választás lehet. A lényeg a kalandos keresés izgalma, amely egy különös, mesébe illő világba repíti gyermekünket.

4. Kippkopp, a gesztenye-gyerek

Emlékeztek még Kippkoppra és Tipptoppra, Marék Veronika népszerű gesztenyehőseire? „A napsütötte őszi erdőt felkavarta a szél. Egy helikopter-falevélen gesztenye-kislány utazott magasban. Fel akarta fedezni a világot. Lassan, óvatosan ereszkedett lefelé. Éppen ott pottyant le, ahol egy sün turkált a tarka levelek között.” – kezdődik a mese.

5+1 tuti tipp: őszi kreatív ötletek gyerekeknek

Keltsétek életre a vidám gesztenyefigurákat, vagy legyetek még ennél is leleményesebbek, és néhány olyan egyszerű kellék segítségével, mint a fogpiszkáló, különböző magvak, bogyók, elevenítsétek meg az őszi erdő többi lakóit is. Nemcsak órákra köthető le gyermeketek figyelme, de a kézügyesség, a finommotorika és az alkotó kreativitás is könnyedén fejleszthető.

5. Az elmaradhatatlan tökfaragás

Rengeteg vita zajlik akörül, hogy hazánkban ünnepeljük-e vagy sem a halloweent, amelynek egyik legjellegzetesebb hagyománya a tökfaragás. A választól függetlenül úgy gondoljuk, hogy a töklámpás készítése a legszórakoztatóbb őszi családi tevékenységek egyike, és kétségtelenül jó móka. Ráadásul a legtöbb töklámpás néhány hétig is eltart, így a gyertyafényes, aranyszínnel átitatott, ősz illatú hangulat sem marad el. Ha tetszik az ötlet, és szívesen kipróbálnátok, a Kreatív Tanodácska rövid DIY videója a segítségetekre lehet.

Van úgy, hogy legnagyobb igyekezetünk ellenére az időjárás – vagy más váratlan esemény – egy pillanat alatt keresztülhúzza a számításainkat. Kirándulást terveztünk, de leszakadt az ég, netán egy halaszthatatlan teendő miatt kell elnapolni a délutáni közös barkácsolást? Aggodalomra semmi ok! A kreatív színezők bármikor bevethetők, és számos fejlesztő tulajdonságuk mellett órákra képesek lekötni gyermekünk figyelmét. IDE KATTINTVA szerezzetek be néhány új kiadványt a tartalmas és pihentető kikapcsolódás érdekében.

5+1 tuti tipp: őszi kreatív ötletek gyerekeknek

És végül ne feledjétek: bár a hűvös évszak látszólag búskomor, leginkább plédbe bújós és semmittevős időszaknak tűnhet, mégis az ősz adta lehetőségeket kihasználva csodás dolgokat alkothatunk. Reméljük, hogy az őszi kreatív ötletek gyerekeknek listánk végére érve sikerült ihletet meríteni. Jó szórakozást és nevetéssel teli, vidám őszt kívánunk!

Gyerekkönyvek már 1990 Forintért a Tudorkashopban!

Itt megtalálja a legcsodálatosabb mesekönyveket, amelyek segítenek fejlődni a gyermeknek a képességeiben és az önálló olvasásban. Talál képességfejlesztő kiadványokat, amelyek a gyermek fantáziáját és kreativitását fejlesztik. és nem utolsó sorban szórakoztató termékeket amik segítenek a gyermeknek pihenni és lazulni.

Fedezze fel a Tudorkashopban és találja meg a tökéletes könyveket és termékeket a gyermeknek!

Megosztás: Facebook Twitter Viber

További cikkeink

Munkatársainkkal együtt hiszünk abban, hogy miközben tovább örökítjük értékrendünket a következő generációnak, fel is kell készítenünk őket az új ismeretek befogadására és a saját képességeik kibontakoztatására. A szülőkkel és pedagógusokkal felelősen együttműködve, a közös jövőnket építjük, egy minőségi élet lehetőségét megteremtve gyermekeink számára.

Még több cikk >>

Aktuális magazinjaink

Immár 20 éve készítünk izgalmas, szórakoztató magazinokat az 5-12 éves korosztály számára. Termékeink elsősorban a gyermekek szórakoztatását és fejlesztését segítik és egyaránt jól használhatóak mind családi körben, mind az oktatási intézményekben.

Lapozzon bele:

Graph-Art könyvajánló

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

Ajánlott letöltések

Táplálkozás

4. osztály, Környezetismeret, Állatvilág

Nézetek

4. osztály, Matematika, Mérések, geometria

A kertben

3. osztály, Környezetismeret, Növényvilág

Félévi felmérő (nyelvtan)

3. osztály, Magyar, Ismétlések, felmérők

Félévi felmérő

2. osztály, Matematika, Felmérők

A boltban

2. osztály, Matematika, Műveletek 100-ig

Ess, eső, ess!

3. osztály, Környezetismeret, Évszakok, időjárás

Még több letöltés >>

Intézménykereső

Országszerte több ezer óvodában és iskolában rendelhetőek meg a Graph-Art Lap- és Könyvkiadó Kft. magazinjai és aktuálisan forgalmazott könyvei. (A könyveket is annál a pedagógusnál lehet megrendelni, aki a Tappancs, a Tudorka, és a többi magazin rendeléseinek összeírásával foglalkozik.) Az értékesítés kizárólag tanintézményekben történik, és a terjesztési időszak szeptembertől júniusig (a tanév végéig) tart.

A kereséshez adja meg a települést és / vagy az irányítószámot:

További oldalaink