Könyvkereső

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

A kereséshez kezdje el beírni a könyv címét:

Strand gyerekkel: 7+1 tipp a felhőtlen szórakozásra

Nyáron mindenütt jó, de a legjobb a strandon! Akár a helyi medencéket, egy közeli tó partját vagy a hullámzó tengert tűzzük ki úticélul, egy dolog szinte biztos: a gyerekek imádni fogják! De mi a helyzet velünk, szülőkkel? Szikrázó napsütés, lágy parti szellő, a hullámok szelíd hangja. Ez az idilli kép él a fejünkben, amíg nincs gyerekünk. Ezzel szemben a valóság a napokon át tartó szervezkedés, a hosszas csomagolás és a nyaralást megelőző idegeskedés. Legyünk őszinték: a strand gyerekkel projekt gyakran minden, csak nem szórakoztató ránk nézve, és könnyen katasztrófába fulladhat, ha nem vagyunk kellőképp felkészültek. 

Strand gyerekkel

Mit vigyünk magunkkal? Mire érdemes figyelni? A szervezéstől a hazaútig összeszedtük azokat a hasznos tippeket, amelyeket betartva a strandolás valóban egy életre szóló kalanddá válhat az egész család számára. 

1. Csomagolj úgy, mint egy profi! 

Attól függően, hogy mennyi időre és pontosan hova készülünk, érdemes átgondoltan csomagolni. A nyaralás megtervezésekor az egyik legnagyobb kihívás, hogy mit és hogyan pakoljunk a legkisebbeknek. Szeretnénk, ha minden nálunk lenne, amire szükségünk lehet, de nem akarjuk túlpakolni sem magunkat. Azt javasoljuk, hogy készíts check-list-et! Ez nem csak a szervezkedés során lesz kiemelkedően hasznos, hanem a hazaút alkalmával is ellenőrizheted, hogy minden hiánytalanul vissza került-e a bőröndbe. Mi az, amit mindenképpen vigyünk magunkkal, és mi az, ami nem baj, ha otthon marad? Egy korábbi cikkünk a segítségedre lehet ennek eldöntésében!

2. Ki korán kel, aranyat lel!

Vagy, ha nyaralásról van szó: parkolóhelyet, árnyékos részt a fák alatt, kevesebb sorban állást a jegypénztárnál, netán néhány békés, nyugodt percet, még mielőtt a tömeg ellepné a strandot. De, ami talán még ennél is fontosabb: érdemes kerülni azokat az órákat, amikor a legerősebb az UV-sugárzás. Strandolásra legalkalmasabbak a délelőttök és a délutánok, a dél körüli időszakban viszont – önmagunk és gyermekünk védelme érdekében – ne tartózkodjunk a tűző napon. 

3. Naptej nélkül egy tapodtat sem! 

Strand gyerekkel? Naptej nélkül semmiképp! A gyermekek bőre nagyon érzékeny, éppen ezért a napégés veszélye is fokozott rájuk nézve. A napozókrém használata már akkor is javasolt, ha valaki csak egy nagyobb sétát tesz a nyári napsütésben, hosszabb strandoláshoz viszont elengedhetetlen a naptej alkalmazása. 

nyaralás gyerekkel

Naptej vásárlása előtt mindenképp tájékozódjunk, és részesítsük előnyben a klinikailag tesztelt, magas (50+) faktorszámú terméket. Sok fájdalmas pillanattól óvhatjuk meg gyermekünket, és saját magunkat is, ha a naptej használatát kellőképpen komolyan vesszük.

4. Hidratálás, hidratálás, hidratálás! 

Ha olvasod ezt a cikket, valószínűleg pontosan tudod, hogy a gyerekeket folyton emlékeztetni kell arra, hogy elegendő mennyiségű vizet igyanak. A játék hevében könnyen megfeledkezhetnek a szükségleteikről, így nekünk kell észben tartani a hidratálás fontosságát. Mindig legyen nálunk elegendő mennyiségű folyadék, gondoskodjunk az utánpótlásról és fogyasszunk lédús gyümölcsöket – mint például a dinnye, vagy a narancs. 

5. Szabályok a strandon

Talán az egyik legfontosabb: tanítsd meg gyermekednek, hogyan legyen biztonságban a strandon. Állíts fel szabályokat, melyeket következetesen tartass is be vele. Meddig mehet be a vízbe? Hol játszhat a parton? Kikkel beszélgethet? 

nyaralás gyerekkel

A lényeg nem az, hogy merev keretek közé szorítsd, hanem hogy megvédd az amúgy is könnyen megtörténő bajtól. 

6. Egy kis extra nassolnivaló csodákra képes!

Ha strand gyerekkel, akkor extra harapnivalók az útra és a partra egyaránt. A gyerekek az aktív kikapcsolódásnak köszönhetően könnyen megéheznek és hamar nyűgössé vállhatnak. Biztosan megköszönjük majd magunknak, ha ezekre az esetekre van nálunk egy zacskó keksz, néhány gyümölcs vagy szendvics. Arra azért vigyázzunk, hogyha nincs hűtőtáskánk, ne csomagoljunk könnyen romlandó élelmiszert.

7. Csak kreatívan!

Fagyizás a tikkasztó hőségben, homokvár építés, szórakoztató labdajátékok – mind olyan klasszikus tevékenységek, amelyek nem hiányozhatnak a tennivalók listájáról. De nem árt, ha van néhány tartalék ötlet a tarsolyunkban, arra az esetre, ha gyermekünk elfáradna, netán unatkozna. Íme néhány egyszerű ötlet: 
  • Nyomkereső: fedezzük fel a nyomokat a parton! Vajon kacsa, sirály, kisbaba vagy az életmentő lábnyomára bukkantunk? 
  • Kagylógyűjtés: ha tengerparton vagyunk, ezt semmiképp se hagyjuk ki! Otthon majd rengeteg módon hasznosíthatjuk. Készíthetünk asztaldíszt, kiszínezhetjük, papírra ragaszthatjuk, bekeretezhetjük és a falra akaszthatjuk. 
  • Napóra: készítsetek napórát kavicsokból, faágakból.
  • Titkos üzenetek: rejtsünk el közösen kedves üzeneteket a strandon, melyeket majd a többi strandoló megtalálhat. 

nyaralás gyerekkel

  • Meseolvasás: ha gyermekeink kimerültek, és egy kis pihenésre van szükségük, olvassunk nekik mesét! Ezt a módszert ebéd vagy uzsonna közben is bevethetjük. Beszereznél néhány izgalmas meséskönyvet még indulás előtt? Ide kattintva könnyedén megteheted.

+ 1 Szülővilág tipp: érezd jól magad! Szülőként is fontos, hogy ne vesszünk el a teendők közepette, próbáljuk meg mi is sok nevetéssel, vidámsággal megtölteni a szabadságot. A szórakozásra nem csak a legkisebbeknek van szüksége. Akár strand gyerekkel, akár énidő, meg kell tanulnunk kikapcsolni, töltődni, hogy újult erővel vethessük bele magunkat a mindennapokba.

Gyerekkönyvek már 1990 Forintért a Tudorkashopban!

Itt megtalálja a legcsodálatosabb mesekönyveket, amelyek segítenek fejlődni a gyermeknek a képességeiben és az önálló olvasásban. Talál képességfejlesztő kiadványokat, amelyek a gyermek fantáziáját és kreativitását fejlesztik. és nem utolsó sorban szórakoztató termékeket amik segítenek a gyermeknek pihenni és lazulni.

Fedezze fel a Tudorkashopban és találja meg a tökéletes könyveket és termékeket a gyermeknek!

Megosztás: Facebook Twitter Viber

További cikkeink

Munkatársainkkal együtt hiszünk abban, hogy miközben tovább örökítjük értékrendünket a következő generációnak, fel is kell készítenünk őket az új ismeretek befogadására és a saját képességeik kibontakoztatására. A szülőkkel és pedagógusokkal felelősen együttműködve, a közös jövőnket építjük, egy minőségi élet lehetőségét megteremtve gyermekeink számára.

Még több cikk >>

Aktuális magazinjaink

Immár 20 éve készítünk izgalmas, szórakoztató magazinokat az 5-12 éves korosztály számára. Termékeink elsősorban a gyermekek szórakoztatását és fejlesztését segítik és egyaránt jól használhatóak mind családi körben, mind az oktatási intézményekben.

Lapozzon bele:

Graph-Art könyvajánló

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

Ajánlott letöltések

Száguldás az űrben

3. osztály, Matematika, Műveletek 1000-ig

Ess, eső, ess!

3. osztály, Környezetismeret, Évszakok, időjárás

Ügyes ujjak

1. osztály, Magyar, Írás, helyesírás

Melyik kié?

2. osztály, Készségfejlesztés, Labirintus

Óvd a Földet!

1. osztály, Környezetismeret, Ember és környezete

Fülelj!

3. osztály, Környezetismeret, Testünk

Egészséges zöldségek

4. osztály, Környezetismeret, Testünk

Még több letöltés >>

Intézménykereső

Országszerte több ezer óvodában és iskolában rendelhetőek meg a Graph-Art Lap- és Könyvkiadó Kft. magazinjai és aktuálisan forgalmazott könyvei. (A könyveket is annál a pedagógusnál lehet megrendelni, aki a Tappancs, a Tudorka, és a többi magazin rendeléseinek összeírásával foglalkozik.) Az értékesítés kizárólag tanintézményekben történik, és a terjesztési időszak szeptembertől júniusig (a tanév végéig) tart.

A kereséshez adja meg a települést és / vagy az irányítószámot:

További oldalaink