Könyvkereső

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

A kereséshez kezdje el beírni a könyv címét:

Szeptemberi iskolakezdés: így készülj szülőként

Szinte hihetetlen, milyen gyorsan elrepült ez a nyár! Még néhány hét és újra kitárja kapuit az iskola, megszólalnak a csengők, gyermekeink pedig ismét élettel töltik meg az üres osztálytermeket. Az elindulás, a vakációból iskolapadba való visszatérés korosztálytól függetlenül kihívásokkal, megugrandó akadályokkal teli időszak kezdetét jelenti. Szülőként természetes, hogy gyermekeinkkel együtt izgulunk, kíváncsian várjuk, mit hoz az új tanév, és mi is lázasan készülődünk. 

Mik a legfontosabb teendők a szeptemberi iskolakezdés előtt? Hogyan segíthetjük gyermekeinket, hogy felkészülten léphessék át a tanterem ajtaját? Íme néhány hasznos tanács a zökkenőmentes elinduláshoz.

Nulladik lépés: kezdjük önmagunkkal

A gyerekek képesek ránk hangolódni. Ha kíváncsiak vagyunk, gyermekeink is azzá vállhatnak. Segítsük felébreszteni a tanulás utáni vágyat azáltal, hogy mi magunk is érdeklődők, kellően nyitottak és lelkesek vagyunk a kezdődő új tanévvel szemben. 

Szeptemberi iskolakezdés

Beszélgessünk arról, hogy mi vár majd rá az iskolában, hallgassuk meg az érzéseit, és biztosítsuk gyermekünket, hogy mi mindvégig itt leszünk, számíthat a támogatásunkra. Sokkal könnyebben kap majd szárnyra, ha biztos talajt érez a lába alatt, és tudja, hogy bízhat bennünk. 

„Vissza a suliba” bevásárlás

Szülőként hajlamosak lehetünk csak erre az egy dologra koncentrálni az iskolakezdés előtt, és elveszíteni a fókuszt. Miközben szeretnénk mindent megadni gyermekünknek, ne feledkezzünk meg a legfontosabbról: róla. Vonjunk be a bevásárlási folyamatokba is. Pénztárcánkhoz mérten  és persze reális kereteken belül - szabjunk határt a költekezésnek, de semmiképp ne hagyjuk ki gyermekünket a döntések meghozatalából.

Közösen válasszuk ki azokat a ruhákat, cipőket, tanszereket, tornazsákot, amelyekre szükség van, és amelyek elnyerték a tetszését. Fontos, hogy ne kezdjünk eszeveszett költekezésbe, és semmiképp se hagyjuk az utolsó pillanatra a bevásárlást. Szerezzünk be mindent időben. Ezzel elkerülhetjük a vásárló tömeget, és megelőlegezhetjük magunknak a nyugalmat augusztus végére. 

Reggeli és esti rutin visszaállítása

A nyár és a vakáció az az időszak, amikor megengedőbbek vagyunk az esti lefekvés és a reggeli felkelés időpontjait illetően. Érdemes azonban ezt még a szeptemberi iskolakezdés előtt újra mederbe terelni. 

Szeptemberi iskolakezdés

A gyerekek egészséges fejlődése érdekében kiemelt jelentőséggel bír a megszokott rutin betartása, valamint az elegendő, minőségi alvás is. Korábbi cikkünkben 7 alvássegítő tippet mutattunk be, hogy gyermekünk jó alvó legyen. Az idősebb gyermekek esetében segítsünk nekik beállítani az ébresztőórát, hogy felelősséget vállalhassanak saját reggeli ébresztési rutinjukért. 

Családi üzenőfal

Nem csak a szeptemberi iskolakezdés, de az egész tanév kaotikussá vállhat, ha nem strukturáljuk megfelelően a feladatainkat, tevékenységeinket. Fociedzés, zongoraóra, szülőértekezlet, fogorvos, osztálykirándulás, családi ünnepnapok – reggelig lehetne sorolni. Ki képes ennyi mindent észben tartani? Hatalmas segítség a mindennapokban, ha a család minden tagja számára hozzáférhető helyen kialakítunk egy „családi üzenőfalat”, ahová mindig jegyezni tudjuk az aktuális teendőinket, vagy szükség esetén üzeneteket hagyhatunk egymásnak. 

Kütyümentes órák bevezetése

Ha a vakáció alatt nemcsak a lefekvést és az ébredést kezeltük könnyedebben, hanem a kütyük, okostelefonok, tabletek használatára is több teret biztosítottunk, itt az ideje, hogy visszatérjünk a megszokott kerékvágásba. 

Szeptemberi iskolakezdés

Délutánonként barkácsoljunk, kézműveskedjünk, olvassunk közösen, színezzünk, rajzoljunk. Tereljük gyermekünket a tanulással kapcsolatos tevékenységek irányába. Persze az online világ is megengedhető, de csak mértékkel. Weboldalunkon rengeteg szórakoztató és kreatív készségfejlesztő kiadványunk közül válogathattok. 

Tanulósarok kialakítása

Egy zajmentes, harmonikus környezet kialakítása nélkülözhetetlen, ha gyermekünk optimális fejlődése a cél. Kutatások bizonyítják: jobban megy a tanulás, a koncentráció, ha rend és rendszer van a környezetünkben. Figyeljünk tehát a megfelelő eszközökre, a szemet kímélő fényre, a tanszereknek helyet biztosító tárolókra. A jól átgondolt és kivitelezett tanulósarok az átszellemülés része, és kétségtelenül aranyat ér. 

Házi feladatok ellenőrzése

A nyár nagyrészt a pihenésről, feltöltődésről szól, de előfordulhat, hogy a szünidő megkezdése előtt kötelező olvasmányokat, házi feladatokat kaptak gyermekeink az iskolában. Ellenőrizzük, hogy teljesítették-e a kötelezettségeiket, és ha van még elvégzendő teendő, segítsünk azokat megvalósítani. 

Ruhák kiválasztása

Már csak napok vannak hátra a szeptemberi iskolakezdésig? Ahhoz, hogy minden gördülékenyen menjen az első héten, és a reggelek is szervezetten működjenek, készítsük elő a következő egy hétre közösen azokat a ruhákat, amiket gyermekünk viselni fog. Időt és energiát spórolhatunk vele - ezt akár az egész tanév idejére bevezethetjük. 

Szeptemberi iskolakezdésSzülővilág tipp: ne hagyjunk mindent az utolsó pillanatra! Bár még van hátra néhány hét, egy szempillantás alatt azon kaphatjuk magunkat, hogy napok kérdése, és nyakunkon a szeptemberi iskolakezdés. Legyünk következetesek, és készüljünk fel időben, hogy a váratlan helyzeteken túl már semmi ne okozhasson meglepetést. Talán a fentieken túl ez a kulcsa a sikeres tanévkezdésnek: legyen időnk testileg és lelkileg is megfelelően ráhangolódni.

 

Gyerekkönyvek már 1990 Forintért a Tudorkashopban!

Itt megtalálja a legcsodálatosabb mesekönyveket, amelyek segítenek fejlődni a gyermeknek a képességeiben és az önálló olvasásban. Talál képességfejlesztő kiadványokat, amelyek a gyermek fantáziáját és kreativitását fejlesztik. és nem utolsó sorban szórakoztató termékeket amik segítenek a gyermeknek pihenni és lazulni.

Fedezze fel a Tudorkashopban és találja meg a tökéletes könyveket és termékeket a gyermeknek!

Megosztás: Facebook Twitter Viber

További cikkeink

Munkatársainkkal együtt hiszünk abban, hogy miközben tovább örökítjük értékrendünket a következő generációnak, fel is kell készítenünk őket az új ismeretek befogadására és a saját képességeik kibontakoztatására. A szülőkkel és pedagógusokkal felelősen együttműködve, a közös jövőnket építjük, egy minőségi élet lehetőségét megteremtve gyermekeink számára.

Még több cikk >>

Aktuális magazinjaink

Immár 20 éve készítünk izgalmas, szórakoztató magazinokat az 5-12 éves korosztály számára. Termékeink elsősorban a gyermekek szórakoztatását és fejlesztését segítik és egyaránt jól használhatóak mind családi körben, mind az oktatási intézményekben.

Lapozzon bele:

Graph-Art könyvajánló

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

Ajánlott letöltések

Mérjünk!

2. osztály, Matematika, Mérések, geometria

Öltöztető

1. osztály, Környezetismeret, Évszakok,időjárás

Keresgélő

3. osztály, Környezetismeret, Növényvilág

Párkereső

1. osztály, Készségfejlesztés, Rejtvény

Év eleji ismétlés

4. osztály, Matematika, Ismétlések, felmérők, Számok 10000-ig

Félévi felmérő

2. osztály, Magyar, Felmérők

Keresgélő

1. osztály, Készségfejlesztés, Különbségkeresők, Rejtvény

Még több letöltés >>

Intézménykereső

Országszerte több ezer óvodában és iskolában rendelhetőek meg a Graph-Art Lap- és Könyvkiadó Kft. magazinjai és aktuálisan forgalmazott könyvei. (A könyveket is annál a pedagógusnál lehet megrendelni, aki a Tappancs, a Tudorka, és a többi magazin rendeléseinek összeírásával foglalkozik.) Az értékesítés kizárólag tanintézményekben történik, és a terjesztési időszak szeptembertől júniusig (a tanév végéig) tart.

A kereséshez adja meg a települést és / vagy az irányítószámot:

További oldalaink