Könyvkereső

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

A kereséshez kezdje el beírni a könyv címét:

Nyaralás gyerekkel: ezeket vidd magaddal, ha hosszú útra mentek

Nyaralni buli, de legyünk őszinték: gyerekkel nyaralni olykor kész tortúra. Ha nem szeretnénk, hogy szülőként egész idő alatt fejvesztve rohangáljunk – és a végén úgy érezzük, fáradtabban tértünk haza, mint ahogyan elindultunk –, alapos előkészületekre lesz szükségünk. A nyaralás megtervezésekor az egyik legnagyobb kihívás, hogy mit és hogyan csomagoljunk a legkisebbeknek. Szeretnénk, ha minden nálunk lenne, amire szükségünk lehet, de nem akarjuk túlpakolni magunkat. Mi szükséges ehhez? Röviden: egy kis józan ész és sok-sok kreativitás. 

Nézzük, hogy konkrétan mik azok az alapvető dolgok, amiket semmiképp se hagyjunk otthon, és mikre érdemes odafigyelni, hogy az üdülés az egész család számára valóban kikapcsolódás legyen.

Utazási check-list!

A gyerekekkel utazás első szabálya: a saját igényeinknek és egyéni preferenciáinknak nem sok köze van a családi nyaralásra csomagoláshoz. Annak érdekében, hogy valóban csak a legszükségesebbeket vigyük magunkkal, fontos, hogy először összeállítsunk egy listát mindazokról a tárgyakról, eszközökről, amelyekre gyermekünknek napi rendszerességgel szüksége van. 

nyaralás gyerekkel

Ellenőrizzük a listán szereplő tételeket, hogy minden bekerült-e a bőröndbe. Az is jó ötlet, ha magunkkal visszük ezt a listát, hogy mindent hiánytalanul haza is hozzunk az út végén. 

Iratok, papírok – essünk túl a formaságokon

Ez talán annyira egyértelmű, hogy említésre sem kellene méltatni. Éppen ezért is van meg annak az esélye, hogy a legfontosabb marad otthon, és éppen ezért került a lista elejére. Ami a 2021-es nyaralásokat illeti, fokozottan figyeljünk arra, hogy az adott országban mik az aktuális beutazási feltételek, és ezekhez milyen hivatalos papírok szükségesek. Ezenfelül mindig legyen nálunk a személyigazolványunk, külföldi utazás esetén az útlevelünk, jogosítványunk, bankkártyánk, repülőjegyünk, szükség esetén orvosi vagy egyéb papírjaink. 

Ruhák – csak okosan!

Ami a gyerekek ruházatát illeti, mindenképpen csomagoljunk cipőt, pólót, inget, nadrágot/rövidnadrágot, zoknit, fehérneműt és két fürdőruhát. A gyerekek egyetlen nap alatt több szettet is összekoszolhatnak, ezért fontos, hogy elegendő ruha legyen minden napra – plusz néhány extra tartalék. Nyaralás gyerekkel = váratlan meglepetések. Az extrák jól jönnek az ilyen helyzetekre: például, ha valami ráömlik a ruhára, vagy egy hirtelen jött nyári záporban átázik a cipő. 

nyaralás gyerekkel

Szülővilág- tipp: ügyes hajtogatás. A ruhák sokkal kisebb helyet foglalnak el és kevésbé gyűrődnek, ha hajtogatás után szorosan feltekerjük őket. Érdemes azonban arra is figyelni, hogy ne essünk át a ló túloldalára: ne vigyünk többet, mint amire nagyjából szükségünk lesz.

A mennyiség természetesen függ a nyaralás típusától, hosszától és az ott rendelkezésre álló lehetőségektől (például lehet-e mosni). Ha rövidebb kirándulásokhoz keresel helyszíneket hazánkban, íme 5 célpont, amit érdemes felfedeznetek.

Piperecikkek – a kevesebb néha több!

Ne felejtsük el, hogy ők még gyerekek, és nincs szükségük sok piperecikkre. Ügyeljünk arra, hogy legyen a csomagban naptej, testápoló, sampon, fésű, fogkrém és fogkefe. A helytakarékosság jegyében érdemes mindenből az utazó kiszerelést választani, főleg, ha repülővel megyünk. De akkor is fölösleges az 1 literes családi kiszerelést hurcolni magunkkal, ha autóval utazunk. 

Elsősegélykészlet – fő az biztonság!

Erre azért van szükség, mert soha nem lehet tudni, hogy mi történhet. Az elsősegélykészletnek tartalmaznia kell fertőtlenítőt, sebtapaszt, csipeszt, antibiotikus spray-t, fáslit, antibakteriális törlőkendőket, hányás- és fájdalomcsillapítót, és persze minden olyan gyógyszert, amelyet gyermeke amúgy is szed a mindennapokban. A cél ebben az esetben is az aranyközépút: ne legyünk hipochonderek, de legyünk tisztában azzal, hogy melyek azok a gyógyszerek, amelyek nélkül nem szabad nekivágni egy családi nyaralásnak. 

Strandos cuccok – vízre fel!

nyaralás gyerekkel

Nyaralás gyerekkel? Irány a vízpart! Ha az úti cél a tengerpart, tópart, wellnesshotel vagy bármilyen vízközeli hely, akkor nem szabad elfelejteni becsomagolni a strandoláshoz nélkülözhetetlen kellékeket: strandtörölköző, matrac, polifoam, vízi játékok, úszógumi, karúszó, úszószemüveg stb. 

Játékok az útra – többet ésszel, mint játékkal!

Emlékszel még, amikor a bevezetőben a józan észről írtunk? Ez az a pont, ahol biztosan szükségünk lesz rá. Nagy valószínűséggel gyermekünk az összes játékát magával szeretné majd hozni, de ne engedjünk a nyomásnak! Csak annyi játékot vigyünk magunkkal, amennyit tényleg muszáj. Válasszuk ki közösen a kedvenceket – egy plüss, kártyajáték, esetleg néhány apróság –, és maradjunk következetesek.

Könyvek, színezők – gondoskodjunk a szórakozásról!

Ha tehetjük, ne a könnyebbik megoldást válasszuk, ameddig a reptéren várakozunk, a hosszú út ideje alatt vagy esténként a szállodában.

nyaralás gyerekkel

A telefon és a tablet helyett csomagoljunk készségfejlesztő, szórakoztató könyveket, színezőket, ceruzákat, zsírkrétát gyermekünk számára. Ha nincs idő könyvesboltba rohangálni, ide kattintva rengeteg izgalmas nyári kiadvány közül lehet válogatni. 

Ha magunkkal visszük a fent leírtakat, akkor nem kell aggódnunk a nyaralás miatt, hiszen mindenre – amire lehet – felkészültünk. Persze így is történhetnek váratlan helyzetek, és a nyaralás gyerekkel így sem „gyerekjáték”, de nem az a lényeg, hogy minden létező eshetőséget figyelembe vegyünk (hiszen ez lehetetlen) és túlizguljuk az egészet, hanem hogy összeszedetten induljunk útnak.

Jöhet a kikapcsolódás, és jöhetnek az életre szóló élmények!

Gyerekkönyvek már 1990 Forintért a Tudorkashopban!

Itt megtalálja a legcsodálatosabb mesekönyveket, amelyek segítenek fejlődni a gyermeknek a képességeiben és az önálló olvasásban. Talál képességfejlesztő kiadványokat, amelyek a gyermek fantáziáját és kreativitását fejlesztik. és nem utolsó sorban szórakoztató termékeket amik segítenek a gyermeknek pihenni és lazulni.

Fedezze fel a Tudorkashopban és találja meg a tökéletes könyveket és termékeket a gyermeknek!

Megosztás: Facebook Twitter Viber

További cikkeink

Munkatársainkkal együtt hiszünk abban, hogy miközben tovább örökítjük értékrendünket a következő generációnak, fel is kell készítenünk őket az új ismeretek befogadására és a saját képességeik kibontakoztatására. A szülőkkel és pedagógusokkal felelősen együttműködve, a közös jövőnket építjük, egy minőségi élet lehetőségét megteremtve gyermekeink számára.

Még több cikk >>

Aktuális magazinjaink

Immár 20 éve készítünk izgalmas, szórakoztató magazinokat az 5-12 éves korosztály számára. Termékeink elsősorban a gyermekek szórakoztatását és fejlesztését segítik és egyaránt jól használhatóak mind családi körben, mind az oktatási intézményekben.

Lapozzon bele:

Graph-Art könyvajánló

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

Ajánlott letöltések

Már tudok olvasni!

1. osztály, Magyar, Olvasás

Évszakok

1. osztály, Környezetismeret, Évszakok,időjárás

Az ebédlőben

2. osztály, Környezetismeret, Testünk

Mi leszel, ha nagy leszel?

4. osztály, Magyar, Fogalmazás

Bohócfejek

2. osztály, Magyar, Nyelvtan, helyesírás

A kémkedő Mátyás

3. osztály, Magyar, Fogalmazás

Filmkészítés

4. osztály, Magyar, Fogalmazás

Még több letöltés >>

Intézménykereső

Országszerte több ezer óvodában és iskolában rendelhetőek meg a Graph-Art Lap- és Könyvkiadó Kft. magazinjai és aktuálisan forgalmazott könyvei. (A könyveket is annál a pedagógusnál lehet megrendelni, aki a Tappancs, a Tudorka, és a többi magazin rendeléseinek összeírásával foglalkozik.) Az értékesítés kizárólag tanintézményekben történik, és a terjesztési időszak szeptembertől júniusig (a tanév végéig) tart.

A kereséshez adja meg a települést és / vagy az irányítószámot:

További oldalaink