Könyvkereső

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

A kereséshez kezdje el beírni a könyv címét:

Filléres nyári bakancslista gyerekeknek

A nyár – és vele együtt a nyári vakáció – minden család számára mást jelent. Van, akinek szerető nagyszülőket vidéken, másoknak nyári táborokat, sátras kempingezést, tengerparti nyaralást, vagy estébe nyúló grillpartikat a hátsó kertben. Minden attól függ, hogy mi, szülők mit engedhetünk meg magunknak. Egy dolog azonban biztos: egyetlen luxusnyaralás sem jelent garanciát a felhőtlen szórakozásra. Gyermekeink önfeledt nyári kalandjai elsősorban nem a pénztárcánk vastagságán, hanem a kreativitásunkon és a boldog, kiegyensúlyozott családi légkörön múlik. 
 
Izgalmas hazai kirándulóhelyekről korábban ITT írtunk, most azonban azokat a – szerintünk – szórakoztató, filléres tevékenységeket gyűjtöttük össze, amelyek bárki számára könnyen elérhetőek. Ez a nyári bakancslista gyerekeknek bármikor bevethető, és kétségtelenül vidám perceket okoz kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

1. Jaj, úgy élvezem én a strandot! 

Bár manapság nem a kifejezetten olcsó tevékenységek közé tartozik – mégis a strandolás került a lista élére. Hogy miért? A válasz egyértelmű: a gyerekek többsége imád pancsolni és a tóparton hűsölni. 
 
nyári bakancslista gyerekeknek
A vízi játékok igazi élményt jelenthetnek az egész család számára, ráadásul nem kell mindenáron a legdrágább üdülőhelyeket kiszemelni, vagy többnapos nyaralásban gondolkodni. Szerencsére szép számmal akadnak könnyen megközelíthető szabadstrandok hazánkban, de egy felfújható kerti gyerekmedencével is hatalmas sikert arathatunk. A lényeg, hogy szabadon élvezzük a nyári napsütést, miközben a lábunkat a vízbe lógatjuk. 

2. Fagyi minden mennyiségben!

Nincs nyár fagyi nélkül! A fagyievésnél pedig már csak egyetlen dolog izgalmasabb: a fagyikészítés. A gyerekek szívesen sürgölődnek-forgolódnak a konyhában, ha lehetőséget adunk számukra, hogy bekapcsolódjanak a teendőkbe. Főleg, ha a végeredmény nem más, mint egy isteni fagyi a nyári hőségben. Itt egy egyszerű joghurtosszederfagyi-recept, próbáljátok ki!
 
nyári bakancslista gyerekeknek
Forrás: Mindmegette
• Az átválogatott, megmosott szedret elvegyítjük a cukorral, öntünk hozzá ¾ dl vizet, és mérsékelt tűzön pároljuk kb. 2 percig. Ezután szitán átpasszírozzuk, majd hűlni hagyjuk.
 
• A vaníliás joghurtot lazán összeforgatjuk a szederpürével (márványosra is hagyhatjuk). A masszát 6 db fagyikészítő formába töltjük, majd jégkrémes fapálcikákat dugunk bele, és a mélyhűtőben fagyasztjuk kb. 8 órát. Egészségetekre! 

3. Buborékfújó verseny 

Egy igazán kreatív, filléres játék! Nincs is egyszerűbb és nagyszerűbb módja a nyári mókázásnak, mint szappanbuborékokat fújni, kergetni, pukkasztani. Szervezzetek versenyt, így még több izgalmat csempészhettek bele. Ki fújta a nagyobb gömböt, ki tudta tovább a levegőben tartani, melyik buborék bírta a legtovább? Szó szerint: határ a csillagos ég!

4. Fonal/madzag

Ez egy igazán retró és pénztárcabarát játék, amely szinte biztos, hogy a Te gyermekkorodból sem hiányzott, ugye? A lényege az, hogy különböző módon kell kifeszíteni a fonalat vagy madzagot az ujjaink segítségével, majd egymástól úgy kell átvenni, hogy ne essen szét, ne csússzon le, illetve olyan alakzatot formáljunk, amivel tovább folytatható a játék. Itt egy kis emlékeztetővideó: 
 
 

5. Piknik a szabadban

A piknikezés a nyár egyik legjobb tevékenységei közé tartozik. Nincs szükség másra, csak egy földre teríthető pokrócra, szendvicsekre, gyümölcsökre vagy egyéb nassolnivalókra és a jókedvünkre! 
 
nyári bakancslista gyerekeknek
 
Megcélozhatjuk a legközelebbi erdőt, dombot vagy rétet, de akár a saját kertünkben is rendezhetünk délutáni piknikpartit. Vihetünk magunkkal társasjátékot, kártyát, színezőt, vagy gyűjthetünk kavicsokat, szedhetünk virágokat. A telefont és a tabletet nyugodtan hagyjuk otthon, vagy tegyük a táska mélyére, valószínűleg nem lesz rá szükségünk.

6. Jótett helyébe jót várj! 

A „nyári bakancslista gyerekeknek” egy olyan lista, amelynek csak a képzelet szabhat határt. Miért ne lehetne az az egyik nyári feladat, hogy valami jót cselekedjünk? Engedjük meg gyermekünknek, hogy önállóan kitalálja, hogyan szeretné kivitelezni, de segítsünk neki ötletekkel, ha szüksége van rá: egy kedves üzenet a szomszéd postaládájába, szemétgyűjtés a környéken, házimunka a nagyinál. Mindegy, milyen jó dolgot választ gyermekünk, a hangsúly a kreatív gondolkodáson és az empátiás készség növelésén van. Persze most sem téveszthetjük szem elől az aranyszabályt: csak vidáman! 

7. Meseolvasás a csillagos ég alatt

Szinte mindegy, hogy tél vagy nyár, iskolaidőszak vagy vakáció, a mese ereje vitathatatlan. A nyáresti, kerti meseolvasásoknak azonban van egy különös varázsa, melyre biztosan évek múltán is emlékezni fog gyermekünk. 
 
nyári bakancslista gyerekeknek

Sátrazhatunk az udvar közepén és mesélhetünk egy elemlámpa segítségével, vagy egyszerűen csak a verandán, puha takaróba burkolózva. Ha beszereznél néhány új mesekönyvet, IDE KATTINTVA rengeteg izgalmas kiadvány közül válogathatsz. 

Festhetünk kavicsokat, készíthetünk szélforgót, préselhetünk virágokat, építhetünk bunkert, fűzhetünk nyakláncot pitypangból, rendezhetünk vizeslufi csatát. A nyári bakancslista gyerekeknek végtelen. Reméljük, hasznos tippeket adhattunk a maradandó vakációs élményekhez.

Az igazság az, hogy nem is az számít igazán, hogy mivel telik a nyár. Sokkal fontosabb kérdés a hogyan. Mi, szülők is merjünk olykor kilépni a mókuskerékből, és önfeledten élvezni a nyarat, a családdal töltött időt, mert ezek lesznek azok a pillanatok, amelyekről ősszel mesélni fog az iskolában, és amelyek örök emlékként íródnak bele nemcsak a gyermekünk, de a saját szívünkbe is. 

Gyerekkönyvek már 1990 Forintért a Tudorkashopban!

Itt megtalálja a legcsodálatosabb mesekönyveket, amelyek segítenek fejlődni a gyermeknek a képességeiben és az önálló olvasásban. Talál képességfejlesztő kiadványokat, amelyek a gyermek fantáziáját és kreativitását fejlesztik. és nem utolsó sorban szórakoztató termékeket amik segítenek a gyermeknek pihenni és lazulni.

Fedezze fel a Tudorkashopban és találja meg a tökéletes könyveket és termékeket a gyermeknek!

Megosztás: Facebook Twitter Viber

További cikkeink

Munkatársainkkal együtt hiszünk abban, hogy miközben tovább örökítjük értékrendünket a következő generációnak, fel is kell készítenünk őket az új ismeretek befogadására és a saját képességeik kibontakoztatására. A szülőkkel és pedagógusokkal felelősen együttműködve, a közös jövőnket építjük, egy minőségi élet lehetőségét megteremtve gyermekeink számára.

Még több cikk >>

Aktuális magazinjaink

Immár 20 éve készítünk izgalmas, szórakoztató magazinokat az 5-12 éves korosztály számára. Termékeink elsősorban a gyermekek szórakoztatását és fejlesztését segítik és egyaránt jól használhatóak mind családi körben, mind az oktatási intézményekben.

Lapozzon bele:

Graph-Art könyvajánló

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

Ajánlott letöltések

Rokoni kapcsolatok

2. osztály, Környezetismeret, Ember és környezete

Csodás vitorlás

3. osztály, Magyar, Fogalmazás

A brémai muzsikusok

2. osztály, Készségfejlesztés, Különbségkeresők

Hercegnők világa

1. osztály, Magyar, Olvasás

Suli-logi

3. osztály, Készségfejlesztés, Logika

Év végi felmérő

4. osztály, Magyar, Ismétlések, felmérők, Olvasás, szövegértés

Az emberi test

4. osztály, Környezetismeret, Testünk

Még több letöltés >>

Intézménykereső

Országszerte több ezer óvodában és iskolában rendelhetőek meg a Graph-Art Lap- és Könyvkiadó Kft. magazinjai és aktuálisan forgalmazott könyvei. (A könyveket is annál a pedagógusnál lehet megrendelni, aki a Tappancs, a Tudorka, és a többi magazin rendeléseinek összeírásával foglalkozik.) Az értékesítés kizárólag tanintézményekben történik, és a terjesztési időszak szeptembertől júniusig (a tanév végéig) tart.

A kereséshez adja meg a települést és / vagy az irányítószámot:

További oldalaink