Könyvkereső

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

A kereséshez kezdje el beírni a könyv címét:

A boldog család 7 titka

„A boldog családok mind hasonlóak egymáshoz, minden boldogtalan család a maga módján az.” – írja Lev Tolsztoj, orosz író, Anna Karenina című művében. Valóban így lenne? Kétségtelenül elgondolkodtató. Bárhogyan is vélekedjünk, egy dologban biztosan egyetértünk majd: ha családunk van, a napok hosszúak, de az évek bizony rövidek, ezért érdemes minél több örömet csempészni a mindennapokba. 

Milyen egy boldog család? Mi a titka a kiegyensúlyozottságnak? Összegyűjtöttük a 7 – szerintünk – legjobban működő családi praktikát. Ne csodákra számíts, hanem egyszerű tippekre, amik megkönnyíthetik és kiszínezhetik az együtt töltött időt.   

1. Közös kalandok – minden héten egy kis szórakozás

Szülőként hajlamosak vagyunk elveszni a fölénk tornyosuló kötelezettségekben. Mielőtt túlzottan belebonyolódnánk az élet szükségleteibe, vezessünk be közösen a heti teendők listájába olyan tevékenységeket is, amelyek feltöltenek, kimozdítanak a mókuskerékből. Hívjuk össze időnként a családi kupaktanácsot, és ötleteljünk közösen. A tavaszi listán szerepelhet például virágültetés, hulladékvadászat vagy akár egy ismeretlen park felfedezése. A lényeg, hogy minden hétre tervezzünk egy kis szórakozást. 

2. Fejezzük ki nyíltan az érzéseinket

Ha egy erős egységet szeretnénk alkotni, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a család minden tagja egyéni érzésvilággal rendelkezik. Adjunk teret a vidámságnak, a szomorúságnak, a haragnak, a csalódottság érzésének. Azok az érzések, amelyeket nem juttatunk kifejezésre, nem csupán feszültséget generálnak, de könnyen meg is betegíthetnek bennünket. 

boldog család

Vekerdy Tamás pszichológus szavaival élve: „az elhallgatás, a hazugság mérgező légkört teremt a családban, és különösen nagy pszichés terhet ró a gyerekekre. Nem jó tehát takargatni a feszültséget, de fontos, hogy a valódi problémáról legyen szó, és akkor, amikor érezzük.”

3. Veszekedjünk okosan! 

Minden családban vannak nehéz pillanatok, és van úgy, hogy olykor eltörik a mécses. Ez természetes. A kérdés inkább az, hogyan kezeljük a problémás helyzeteket, és mennyi idő alatt oldjuk meg a konfliktusokat. Az első és legfontosabb, hogy semmiképp se engedjük, hogy elharapózzanak az indulatok. Egy vita során hallgassuk meg minden családtag véleményét, ne szakítsuk félbe egymást. A veszekedés hevében is vigyázzunk arra, hogy mit és hogyan mondunk. Ne okozzunk maradandó sérüléseket egymás lelki világában egy-egy meggondolatlan kijelentéssel, amit valójában mi sem gondolunk komolyan. 

4. A legkisebb öröm is öröm 

Ünnepeljük meg az apró sikereket. Az élet túl rövid ahhoz, hogy az önfeledt szórakozást csak a születésnapokra vagy karácsonyra tartogassuk. Andi (36 éves, 3 gyerekes édesanya) családja például imádja szórakoztatni saját magát: „havonta szoktunk  kis partikat szervezni, ahol csak mi vagyunk a vendégek, a gyerekek pedig segítenek kiválasztani egy eseményt, amit épp megünnepelhetünk. Egy kis nassolnivaló, társasjáték vagy filmnézés, és máris szereztünk magunknak egy emlékezetes napot”. Ne feledjük, az ok gyakran nem is fontos, ami számít, az a közös mulatozás, és az, hogy tudjuk értékelni az együtt töltött időt. 

5. A közös nevetés ereje

A boldogság nem mindig egyenlő a felhőtlen hahotázással, de kétségtelen, hogy egy boldog család sokat nevet. Mi, szülők is legyünk néha bátran gyerekek, játsszunk önfeledten, halljuk meg kisgyermekünk vicceit, keressük a vidámságot a monoton hétköznapokban is. 

boldog család

6. Együtt is szabadon 

Akármennyire is szeretjük a családunkat, valljuk be, néha felüdülés egy kis időt külön tölteni.  Felmérések igazoják, hogy ha a szülők időt szentelnek egymásra és külön-külön a barátaikra is, az hosszú távon jót tesz a családnak. Szülőként érdemes külön programokat szervezni csak az egyik gyermekünkkel is. Azáltal, hogy ilyenkor csak rá fókuszálunk, lehetősége nyílik kifejezni az érzéséit. Ez erős kapcsolódást eredményez szülő és gyermek között. 

7. Kreativitás a nehéz helyzetekben

A boldog, kiegyensúlyozott családok egyik fő jellemzője, hogy könnyen alkalmazkodnak, ha valamilyen akadály gördül az útjukba. A problémamegoldásban az viszi őket előre, hogy kétségbeesés helyett humorral, feszengés helyett lazasággal kezelik a nehéz helyzeteket. Természetesen ez nem minden esetben tartható, de mindig érdemes mérlegelni, hogy mennyi időt, energiát vagyunk hajlandóak feláldozni az életünkből egy-egy félresikerült élethelyzetre. Elmosta az eső a családi kirándulást? Valóban bosszantó, de nem tragédia. Piknikezhetünk a nappali közepén, rendezhetünk kirakodóvásárt, vagy tarthatunk meseolvasó délutánt. Ha pedig izgalmas meséskönyvekre, magazinokra lenne szükségetek, nézzetek szét a Tudorkashop oldalán. 

boldog család

A boldog család nem egy olyan közeg, amit csak egyszer kell megteremteni, hanem olyasvalami, amit meg is kell őrizni, és időnkét újjá kell építeni. Közösen, közös erővel, bizalommal és temérdek mennyiségű szeretettel. Minden család egyedi, mindenhol más módszerek működnek, de egy biztos: a kölcsönös odafigyelés, az apró tettek egymásért és önmagunkért meghozza gyümölcsét. Erősíti a családunkat, tanulunk belőle és egyre jobban tudunk együttműködni. 

Gyerekkönyvek már 1990 Forintért a Tudorkashopban!

Itt megtalálja a legcsodálatosabb mesekönyveket, amelyek segítenek fejlődni a gyermeknek a képességeiben és az önálló olvasásban. Talál képességfejlesztő kiadványokat, amelyek a gyermek fantáziáját és kreativitását fejlesztik. és nem utolsó sorban szórakoztató termékeket amik segítenek a gyermeknek pihenni és lazulni.

Fedezze fel a Tudorkashopban és találja meg a tökéletes könyveket és termékeket a gyermeknek!

Megosztás: Facebook Twitter Viber

További cikkeink

Munkatársainkkal együtt hiszünk abban, hogy miközben tovább örökítjük értékrendünket a következő generációnak, fel is kell készítenünk őket az új ismeretek befogadására és a saját képességeik kibontakoztatására. A szülőkkel és pedagógusokkal felelősen együttműködve, a közös jövőnket építjük, egy minőségi élet lehetőségét megteremtve gyermekeink számára.

Még több cikk >>

Aktuális magazinjaink

Immár 20 éve készítünk izgalmas, szórakoztató magazinokat az 5-12 éves korosztály számára. Termékeink elsősorban a gyermekek szórakoztatását és fejlesztését segítik és egyaránt jól használhatóak mind családi körben, mind az oktatási intézményekben.

Lapozzon bele:

Graph-Art könyvajánló

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

Ajánlott letöltések

Étkezz egészségesen!

1. osztály, Környezetismeret, Ember és környezete, Növényvilág

Megújuló energiaforrások

3. osztály, Környezetismeret, Ember és környezete

Recept

4. osztály, Matematika, Mérések, geometria

Rejtőzködés

4. osztály, Készségfejlesztés, Labirintus

Zöldségmix

3. osztály, Készségfejlesztés, Rejtvény

Párkereső

1. osztály, Készségfejlesztés, Rejtvény

Év eleji ismétlés

4. osztály, Matematika, Ismétlések, felmérők, Számok 10000-ig

Még több letöltés >>

Intézménykereső

Országszerte több ezer óvodában és iskolában rendelhetőek meg a Graph-Art Lap- és Könyvkiadó Kft. magazinjai és aktuálisan forgalmazott könyvei. (A könyveket is annál a pedagógusnál lehet megrendelni, aki a Tappancs, a Tudorka, és a többi magazin rendeléseinek összeírásával foglalkozik.) Az értékesítés kizárólag tanintézményekben történik, és a terjesztési időszak szeptembertől júniusig (a tanév végéig) tart.

A kereséshez adja meg a települést és / vagy az irányítószámot:

További oldalaink