ÚJDONSÁG!Cseperedő-fejlesztőprogram – segítség a fejlesztéshez, iskolaérettség felméréséhez... Tovább >>
ÚJDONSÁG!Élménypedagógia sulimagazinokkal - ROP '21: osztályszintű képességfejlesztés... Tovább >>

8+1 tipp az olvasóvá neveléshez

Különböző felmérések szerint azok között, akiknek rendszeresen meséltek gyermekkorukban, kétszer annyi lett a rendszeres olvasó, mint azok között, akiknek nem olvastak. Az alábbiakban összefoglaltunk néhány tippet, hogyan is neveld olvasóvá gyermeked.

8+1 tipp az olvasóvá neveléshez

  1. A mesélés az olvasóvá nevelés első lépcsőfoka, ezért már a születéstől fogva mesélj a gyereknek.
  2. Mesélhetsz „fejből”, akkor akár a napközben történt dolgokat is át tudjátok élni együtt. Ezzel akár a napi problémáira, kérdéseire is választ és megoldást kaphat.
  3. Esti tévénézés helyett inkább olvassatok közösen mesét.
  4. Legyen otthon egy könyvespolc, könyvsarok neki is, amiről kedvére válogathat.
  5. Már pici korától járjatok együtt könyvtárba, gyerekkönyvtárba.
  6. Mintakövetés, jó példa: ha a gyerek látja, hogy a szülő is könyvet, magazint olvas, ő is próbálja majd ezt követni.
  7. Fontos a sokféleség. Válogassatok a könyvek, magazinok közül a korosztályának megfelelő könyveket: a különböző olvasnivalóknak köszönhetően nemcsak a gyerek szókincse, hanem a látóköre is bővül.
  8. Soha ne erőltesd az olvasást, inkább segítsd: olvassatok közösen, ha szükséges magyarázd el az egyes szavak, mondatok jelentését.

+1 Az olvasástanulásnál és gyakorlásnál adj a kezébe érdeklődési körének megfelelő könyvet, képregényt, magazint, hiszen azt nagyobb valószínűséggel szívesebben fogja elolvasni.

Megosztás: Facebook Twitter Viber

További cikkeink

Munkatársainkkal együtt hiszünk abban, hogy miközben tovább örökítjük értékrendünket a következő generációnak, fel is kell készítenünk őket az új ismeretek befogadására és a saját képességeik kibontakoztatására. A szülőkkel és pedagógusokkal felelősen együttműködve, a közös jövőnket építjük, egy minőségi élet lehetőségét megteremtve gyermekeink számára.

Még több cikk >>

Aktuális magazinjaink

Immár 20 éve készítünk izgalmas, szórakoztató magazinokat az 5-12 éves korosztály számára. Termékeink elsősorban a gyermekek szórakoztatását és fejlesztését segítik és egyaránt jól használhatóak mind családi körben, mind az oktatási intézményekben.

Lapozzon bele:

Graph-Art könyvajánló

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

Ajánlott letöltések

"Agyaló"

3. osztály, Készségfejlesztés, Logika

Melyik kié?

2. osztály, Készségfejlesztés, Labirintus

Őszi termések

2. osztály, Környezetismeret, Növényvilág

Kódfejtés

4. osztály, Matematika, Műveletek 10000-ig

Mozduljka

4. osztály, Környezetismeret, Testünk

Toldi

3. osztály, Magyar, Olvasás, szövegértés

Szóról szóra

4. osztály, Magyar, Nyelvtan, helyesírás

Még több letöltés >>

Intézménykereső

Országszerte több ezer óvodában és iskolában rendelhetőek meg a Graph-Art Lap- és Könyvkiadó Kft. magazinjai és aktuálisan forgalmazott könyvei. (A könyveket is annál a pedagógusnál lehet megrendelni, aki a Tappancs, a Tudorka, és a többi magazin rendeléseinek összeírásával foglalkozik.) Az értékesítés kizárólag tanintézményekben történik, és a terjesztési időszak szeptembertől júniusig (a tanév végéig) tart.

A kereséshez adja meg a települést és / vagy az irányítószámot:

További oldalaink