ÚJDONSÁG!Cseperedő-fejlesztőprogram – segítség a fejlesztéshez, iskolaérettség felméréséhez... Tovább >>
ÚJDONSÁG!Élménypedagógia sulimagazinokkal - ROP '21: osztályszintű képességfejlesztés... Tovább >>

Mikor kezdjük el, hogyan ápoljuk gyermekünk fogait?

Már az első kis fogacskák kibújása után legyen rendszeres legalább esténként a fogak ápolása. Ujjra húzható szilikonos tisztítók vagy akár kis méretű gyermekfogkefék ajánlhatók már a kezdetektől. A fogkrémek alkalmazása kezdetben nem kötelező, de később használhatóak a fluoridmentes gyermekfogkrémek, melyek kellemes ízűek a kisgyermekek számára. Fontos a játékosság, a gyermek számára ez pozitív érzéssel társuljon, és a mindennapok része legyen. Tartsuk be a fokozatosságot, ne adjuk fel, ha a gyerek kezdetben elzárkózik előle.

Mikor kezdjük el, hogyan ápoljuk gyermekünk fogait?

Amikor már ki tudja köpni a vizet, és biztosak vagyunk abban, hogy nem fogja lenyelni a fogkrémet, borsószemnyi mennyiségű fluoridos fogkrém is használható, de csak csökkentett fluoridtartalommal. Ezt le tudjuk ellenőrizni a termék dobozán vagy tubusán. Általában a termékeken feltüntetik, mely életkorban javasoltak. Később naponta kétszer (reggel, este), óvodáskortól akár már háromszor (reggel, délben, este) is ajánlott a fogmosás.

Ami fontos, hogy a reggeli és esti fogmosás az étkezés után történjen. Természetesen az is erősítheti a gyermek pozitív hozzáállását, ha látja, hogy a szülők hasonlóan ápolják fogaikat. Felső tagozatos gyermekek már barátkozhatnak a fogköztisztító eszközökkel, mint pl. a fogselyem. Nehezebben tisztítható területekhez az egycsomós fogkefék is ajánlhatóak.

Dr. Martos Renáta 

Megosztás: Facebook Twitter Viber

További cikkeink

Munkatársainkkal együtt hiszünk abban, hogy miközben tovább örökítjük értékrendünket a következő generációnak, fel is kell készítenünk őket az új ismeretek befogadására és a saját képességeik kibontakoztatására. A szülőkkel és pedagógusokkal felelősen együttműködve, a közös jövőnket építjük, egy minőségi élet lehetőségét megteremtve gyermekeink számára.

Még több cikk >>

Aktuális magazinjaink

Immár 20 éve készítünk izgalmas, szórakoztató magazinokat az 5-12 éves korosztály számára. Termékeink elsősorban a gyermekek szórakoztatását és fejlesztését segítik és egyaránt jól használhatóak mind családi körben, mind az oktatási intézményekben.

Lapozzon bele:

Graph-Art könyvajánló

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

Ajánlott letöltések

Játékos logika

2. osztály, Készségfejlesztés, Logika

Számvarázs

2. osztály, Matematika, Számok 100-ig

Félévi felmérő

3. osztály, Matematika, Ismétlések, felmérők

A kecskebékák királya

1. osztály, Magyar, Olvasás

A konyhában

2. osztály, Készségfejlesztés, Különbségkeresők

Kőoszlop

4. osztály, Készségfejlesztés, Logika, Rejtvény

Írásbeli összeadás, kivonás

4. osztály, Matematika, Számok 10000-ig

Még több letöltés >>

Intézménykereső

Országszerte több ezer óvodában és iskolában rendelhetőek meg a Graph-Art Lap- és Könyvkiadó Kft. magazinjai és aktuálisan forgalmazott könyvei. (A könyveket is annál a pedagógusnál lehet megrendelni, aki a Tappancs, a Tudorka, és a többi magazin rendeléseinek összeírásával foglalkozik.) Az értékesítés kizárólag tanintézményekben történik, és a terjesztési időszak szeptembertől júniusig (a tanév végéig) tart.

A kereséshez adja meg a települést és / vagy az irányítószámot:

További oldalaink