Könyvkereső

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

A kereséshez kezdje el beírni a könyv címét:

Téli bakancslista gyerekeknek

A tél tűnhet komornak és egyhangúnak, de valójában az év legvarázslatosabb időszaka, ha érkezését kellő nyitottsággal és lelkesedéssel fogadjuk. Tudatos szülőként minden bizonnyal olyan elfoglaltságokat keresünk gyermekünk – vagy akár az egész családunk – számára, amelyek vidámsággal, felhőtlen jókedvvel töltik meg a hosszú téli estéket és a pihenésre, mókázásra hangolt hétvégéket.

Téli bakancslista

Valljuk be, ilyenkor a legkönnyebb az okostelefonok és a tévénézés rabságába esni, éppen ezért összegyűjtöttünk néhány szórakoztató tevékenységet, hogy gyermekünknek eszébe se jusson a képernyőt bámulni. Így született meg a téli bakancslista gyerekeknek, sok izgalmas ötlettel. Vágjunk is bele!

1. Játék a hóban 

Bár az utóbbi években viszonylag kevés jutott belőle, de a tél mégiscsak akkor a legcsodálatosabb, ha fehér hótakaró lepi be a házak tetejét, borítja be a tájat, ameddig a szem ellát, és reggel az ajtón kilépve halljuk, ahogyan frissen ropog a talpunk alatt. Melyik szülőnek ne lennének feledhetetlen gyermekkori élményei órákon át tartó hóemberépítésről, nevetéstől hangos hócsatákról, hóangyal készítésről, vagy a szánkózástól nyakig vizes ruhákról? Ha kegyes hozzánk a természet, és Holle anyó megrázza a dunyháját, ne késlekedjünk, használjuk ki a lehetőséget, és ugorjunk fejest a muris havas játékokba!

2. Jégre fel!

Akár van kint hó, akár nincs, a tél beköszöntével megnyitják kapuikat a jégpályák. Nincs is jobb annál, mint korcsolyával a lábunkon egymásba kapaszkodva bukdácsolni a tükörsima jégen, majd egyre jobban belelendülni, végül pedig forró teát szürcsölgetni a pálya széléről. Öltözzünk fel jól, és irány a legközelebbi korcsolyapálya! 
 
Téli bakancslista gyerekeknek

3. Forró kényeztetés 

Egy téli bakancslista sem teljes forró csoki nélkül! A fokcsikorgató hidegben akkor is jól esik forró italokat szürcsölni, ha bentről, a meleg szobából bámulunk ki az ablakon. Szürcsöljünk egy bögre habos kakaót, és élvezzük közösen, ahogy felmelegedik a testünk és a lelkünk. Azt gondolnád, hogy egy bögre kakaó elkészítésében nincs semmi kivételes? Akkor próbáld ki ezt a 7 különleges receptet! Biztosan megtalálod majd a család kedvencét.

4. Hull a hó és hózik

A kreatív elfoglaltságok messzire űzik az unalmas perceket, és mikor készítsünk papír hópelyheket, ha nem télen? A legjobb az egészben az, hogy a papírhajtogatás pofonegyszerű, olcsó és a végeredmény nagyon látványos.
 
Téli bakancslista
 
Próbáljunk ki klasszikus és bonyolultabb mintákat is, alkossunk különböző méreteket, majd ha szeretnénk, ragasszuk az ablaküvegre, így a téli hangulat is garantált. 

5. Madárka, madárka

A kicsik is tudják, hogy télen nem minden madár repül délre, több faj is itthon marad, hogy velünk együtt várja a tavasz beköszöntét. Ahhoz viszont, hogy átvészeljék a hideg időszakot, táplálékra van szükségük, és ebben mi is a segítségükre lehetünk.
 
Számtalan típusú madáretetőt fabrikálhatunk, a legkönnyebben elkészíthetőtől kezdve a leglátványosabb barkács remekművekig. A lényeg, hogy ezzel is erősítsük gyermekünkben a másokról való gondoskodás szükségességét, az állatok iránti szeretetet, mindemellett pedig újabb kalandot pipáljunk ki a téli bakancslista szuper feladatai közül.

6. Szeretet kupon 

Az ünnep szellemisége miatt télen mind egy kicsit érzékenyebbek lehetünk, és hajlamosabbak a jó cselekedetekre – függetlenül attól, hogy még csak most közeledik, vagy már elmúlt az ajándékozás ideje. Papírból vagy kartonból vágjunk ki kupon nagyságú lapokat (dekorálhatjuk is), találjunk ki minél több apró, kedves gesztust, vagy üzenetet, amit a kunponra írhatunk, majd egy váratlan pillanatban adjuk át egy szerettünknek, barátunknak vagy ismerősünknek. 

7. Családi történetek

Bebújhatunk egy pihe puha takaró alá, csinálhatunk egy elvarázsolt, „titkos” bunkert vagy felállíthatunk egy sátrat a szoba közepén – ahogy nekünk tetszik. Az számít csupán, hogy meghitt légkört teremtsünk.
 
Táli bakancslista

Ezután indulhat a történetmesélés nagymamákról, nagypapákról, a saját gyermekkorunkról, gyakorlatilag gyermekünk életkorához mérten bármiről, amiről kedvünk tartja. 

Kifogytál az ötletekből? Mesélj könyvekből! Ha pedig már a polc összes történetét kívülről fújjátok, akkor szerezz be újakat a Tudorkashop mesetárából.

És itt még nincs vége! Ahogyan mi is sokfélék vagyunk, úgy gyermekeink is ezer különböző dolog iránt érdeklődnek. Bővítsük a listát kedvünkre! A határ a csillagos ég! Egy felkészült anyukának mindig van egy új ötlet a tarsolyában, amivel előrukkolhat a csemetéi számára. Reméljük ez a téli bakancslista tartogatott számodra olyan hasznos tippeket, amelyekből te is ihletet meríthetsz ebben a hűvös évszakban.

 
Gyerekkönyvek már 1990 Forintért a Tudorkashopban!

Itt megtalálja a legcsodálatosabb mesekönyveket, amelyek segítenek fejlődni a gyermeknek a képességeiben és az önálló olvasásban. Talál képességfejlesztő kiadványokat, amelyek a gyermek fantáziáját és kreativitását fejlesztik. és nem utolsó sorban szórakoztató termékeket amik segítenek a gyermeknek pihenni és lazulni.

Fedezze fel a Tudorkashopban és találja meg a tökéletes könyveket és termékeket a gyermeknek!

Megosztás: Facebook Twitter Viber

További cikkeink

Munkatársainkkal együtt hiszünk abban, hogy miközben tovább örökítjük értékrendünket a következő generációnak, fel is kell készítenünk őket az új ismeretek befogadására és a saját képességeik kibontakoztatására. A szülőkkel és pedagógusokkal felelősen együttműködve, a közös jövőnket építjük, egy minőségi élet lehetőségét megteremtve gyermekeink számára.

Még több cikk >>

Aktuális magazinjaink

Immár 20 éve készítünk izgalmas, szórakoztató magazinokat az 5-12 éves korosztály számára. Termékeink elsősorban a gyermekek szórakoztatását és fejlesztését segítik és egyaránt jól használhatóak mind családi körben, mind az oktatási intézményekben.

Lapozzon bele:

Graph-Art könyvajánló

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

Ajánlott letöltések

Villámcsapás

3. osztály, Környezetismeret, Évszakok, időjárás

Szudoku

3. osztály, Készségfejlesztés, Logika

Rejtvény

4. osztály, Készségfejlesztés, Logika, Rejtvény

Hunyadi János

4. osztály, Matematika, Számok 10000-ig

Találd ki!

3. osztály, Környezetismeret, Állatvilág

Észforgató

4. osztály, Készségfejlesztés, Logika

A csata

3. osztály, Készségfejlesztés, Különbségkeresők

Még több letöltés >>

Intézménykereső

Országszerte több ezer óvodában és iskolában rendelhetőek meg a Graph-Art Lap- és Könyvkiadó Kft. magazinjai és aktuálisan forgalmazott könyvei. (A könyveket is annál a pedagógusnál lehet megrendelni, aki a Tappancs, a Tudorka, és a többi magazin rendeléseinek összeírásával foglalkozik.) Az értékesítés kizárólag tanintézményekben történik, és a terjesztési időszak szeptembertől júniusig (a tanév végéig) tart.

A kereséshez adja meg a települést és / vagy az irányítószámot:

További oldalaink