Könyvkereső

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

A kereséshez kezdje el beírni a könyv címét:

Kirándulás gyerekekkel – 5 helyszín, amit érdemes felfedeznetek

Soha életünkben nem kellett még annyi időt egyhuzamban a négy fal között töltenünk, mint az elmúlt esztendőben. Ez az időszak mindannyiunkat próbára tett, szülőként pedig olyan kihívások elé állított bennünket, amikre – valljuk be – nem voltunk teljesen felkészülve. Mivel belátható közelségbe került korábban megszokott életünk „visszaszerzése”, hasznosnak gondoltuk összegyűjteni azokat a ritkán emlegetett magyarországi helyszíneket, ahová mindenképpen érdemes ellátogatnotok a gyerekekkel.

Összefoglalónk végére pedig még egy vészforgatókönyvet is kidolgoztunk, hogy egy hirtelen jött eső, vagy egyéb, nem várt események se húzhassák keresztbe a számításaitokat. Vágjunk is bele!

Kirándulás gyerekekkel – Ha biztosra szeretnétek menni

1. Természetes puhaság – Őrségi Patakparti Alpaka Farm

Az országunk nyugati csücskében található Őrség neve ismerősen csenghet a természetkedvelők számára. A történelmi értékekben, kulturális és szakrális látnivalókban is gazdag tájegységet nem véletlenül említjük az első helyen. A dimbes-dombos, bővízű patakokkal átszőtt terület gazdag állat- és növényvilágával kis túlzással azt mondhatjuk, hogy kötelező úti céllá válik – pláne a tavasz beköszöntével.

Kirándulás gyerekekkel

A kép forrása: alpacafarmhungary.com

Ezen a festői tájon található a Patakparti Alpaka Farm, ami 14 hektáron, réti virágokkal, vadregényes erdőkkel, szabadon tartott bocikkal, tavirózsáktól pompázó halastóval, lombházakkal és a gyerkőcök nagy kedvencével, pihepuha alpakákkal várja a látogatókat. Ha szeretnétek kiszakadni a városi nyüzsgésből, és természetközeli feltöltődésre vágytok, megvan hozzá az ideális helyszín.

2. Mesebeli csodavilág – A miskolci Tündérkert

Emlékeztek még a papír kétszáz forintosra? Fel tudjátok idézni, hogy mi szerepelt a hátoldalán? Segítünk picit: egy egymást átkaroló pár, egy lombos fákkal körülölelt tó, a dombtetőn pedig egy robosztus építmény, a Diósgyőri vár. Pontosan ide szeretnénk most elkalauzolni benneteket. Vagyis ennek a helyszínnek a közelébe.

kirándulás gyerekekkel

A kép forrása: csodahelyek.hu

A Tündérkert egy igazi kis ékszerdoboz, ami garantáltan rabul ejti a gyerkőcök szívét. A Diósgyőri vár szomszédságában található mesebeli pihenőpark központi látványossága egy velencei körhinta, emellett pedig kézműves fagyizó, kertmozi, farönksétányok, lombterasz, rózsakapuk, faragott szobrok, a sárgaköves út mentén pedig közkedvelt mesehősök várnak benneteket. Ha pedig a srácok mindent kipróbáltak, és nem akartok még hazaindulni, a Diósgyőri vár is izgalmas látnivalókkal vár benneteket.

3. Vad kaland – Veresegyházi Medveotthon

Kevesen tudnak róla, de a Veresegyházi Medveotthon Közép-Európa egyetlen ilyen jellegű intézménye. Az öt és fél hektáron kialakított területen a barnamedvék mellett a mosómedvéket, az ormányos medvéket, a rénszarvasokat, az oroszlánokat és a farkasokat is testközelből – teljes biztonságban, az állatok zavarása nélkül – csodálhatjátok meg.

Kirándulás

A kép forrása: programturizmus.hu

És nem csak a vadvilág kötheti le a gyerkőcök figyelmét. A játszótér mellett kismozdony és látványlift is várja a legkisebbeket. Sőt! Még arra is van lehetőség, hogy egy fakanállal, saját kézből etethessék meg a mindig éhes mackókat. A Budapesttől mindössze 25 kilóméterre található, 2009-ben állatkertté minősített park a hét minden napján (ünnepnapokon is) vár benneteket.

4. Pezsgő pillanatok – Seholsziget Élménypark

Egy felejthetetlen kaland festői környezetben, távol a város zajától. A gyerekek elveszhetnek az élményekben, szülőként pedig néhány órára hátatok mögött hagyhatjátok a problémákat. Ezt ígéri a nőtincsi Seholsziget Élménypark.

Kirándulás gyerekkel

A kép forrása: regi.seszi.hu

A Pán Péter játszósziget és a korosztályos játszóterek természetesen a gyerkőcök igényeit hívatottak kielégíteni, a lovaglás, a lovaskocsikázás, az íjászat, a mini állatpark és a kisvonat viszont korosztálytól függetlenül élményt és kikapcsolódást nyújthat a család minden tagjának. A helyszín különlegessége, hogy a korgó pocakokat a gyerekek igényeihez igazított hagyományőrző finomságokkal lehet elhallgattatni – így nemcsak a szórakozást, hanem a kiadós étkezést is kipipálhatjátok a nap végére.

5. „Csak” séta – Guckler Károly-tanösvény

Bizonyára nálatok is vannak olyan napok, amikor nem akartok látogatóktól nyüzsgő helyszíneket felkeresni, viszont nem szeretnétek lemondani a természet nyújtotta színekről, illatokról és élményekről. Ilyenkor lehet ideális választás például a Hármashatár-hegyen elterülő Guckler Károly-sétány.

Kirándulás

A kép forrása: termeszetjaro.hu

A kényelmes – akár babakocsival is bejárható – 3,5 kilométer hosszú túraútvonalon két újonnan épített, látványos kilátóterasz is található, amelyek egyaránt pazar panorámát kínálnak. Amennyiben szervezett programon szeretnétek részt venni, erre is van lehetőségetek: a különleges formájú kilátó közelében található Erdei Iskola vezetett túrát és éjszakai sétát is szervez, ami a legkisebbek számára is élvezetes időtöltést nyújthat. Hasonló tanösvények természetesen nemcsak Budapesten, hanem Magyarország minden nagyvárosának közelében megtalálhatóak. Érdemes őket felkeresnetek.

Járványhelyzettől függetlenül azt javasoljuk, hogy még mielőtt útnak indulnátok, mindenféleképpen ellenőrizzétek le a célállomásként kijelölt helyszín weboldalát. Ha nem találtok rajta friss információkat, a megadott elérhetőségek valamelyikén érdeklődjetek a látogatással kapcsolatos tudnivalókról!

+1 Mindig legyen B terv!

A kirándulás gyerekekkel minden esetben tervezést igényel. Az A terv mellett pedig – a kellemetlen helyzetek megelőzése érdekében – mindig érdemes szerepelnie egy B lehetőségnek is.

Ilyenkor hívhatjátok segítségül az ismeretterjesztő, a szórakoztató, a kreativitás- és képességfejlesztő kiadványokat, a színezőket, valamint a minden gyermek életében központi szerepet játszó mesekönyveket, amelyek az otthon töltött napokat tartalmassá varázsolhatják, egy viharos idő miatt elhalasztott programot pedig képesek elfeledtetni (akár még abban a szorult helyzetben is, amikor már eljutottatok az úti célhoz, de az időjárás miatt az autóban ragadtatok).

Ami pedig külön jó hír, hogy a Tudorkashop elindulásának köszönhetően ezeknek a kiadványoknak a beszerzéséhez többé nem szükséges újságoshoz vagy könyvesboltba mennetek. A gyermekek és a szülők kedvenc magazinjai és könyvei immár online is megrendelhetők.

Csalj mosolyt gyermeke(i)d arcára! Fedezd fel a legfrissebb újdonságokat: KATTINTS IDE!

 

Gyerekkönyvek már 1990 Forintért a Tudorkashopban!

Itt megtalálja a legcsodálatosabb mesekönyveket, amelyek segítenek fejlődni a gyermeknek a képességeiben és az önálló olvasásban. Talál képességfejlesztő kiadványokat, amelyek a gyermek fantáziáját és kreativitását fejlesztik. és nem utolsó sorban szórakoztató termékeket amik segítenek a gyermeknek pihenni és lazulni.

Fedezze fel a Tudorkashopban és találja meg a tökéletes könyveket és termékeket a gyermeknek!

Megosztás: Facebook Twitter Viber

További cikkeink

Munkatársainkkal együtt hiszünk abban, hogy miközben tovább örökítjük értékrendünket a következő generációnak, fel is kell készítenünk őket az új ismeretek befogadására és a saját képességeik kibontakoztatására. A szülőkkel és pedagógusokkal felelősen együttműködve, a közös jövőnket építjük, egy minőségi élet lehetőségét megteremtve gyermekeink számára.

Még több cikk >>

Aktuális magazinjaink

Immár 20 éve készítünk izgalmas, szórakoztató magazinokat az 5-12 éves korosztály számára. Termékeink elsősorban a gyermekek szórakoztatását és fejlesztését segítik és egyaránt jól használhatóak mind családi körben, mind az oktatási intézményekben.

Lapozzon bele:

Graph-Art könyvajánló

Napjainkra a Graph-Art Magyarország piacvezető gyermekújság és könyvkiadójává vált: havonta az ismeretterjesztő, képességfejlesztő és szórakoztató kiadványokon túl 8 korosztályhoz igazított gyermekmagazint jelentetünk meg. Felelős kiadóként az alapötlettől a könyvtervezésen, szerkesztésen és az illusztráción át, egészen a tördelésig minden munkafolyamatot a saját munkatársainkkal végzünk el.

Ajánlott letöltések

Állatsereglet

1. osztály, Készségfejlesztés, Rejtvény

Közlekedj okosan!

1. osztály, Környezetismeret, Ember és környezete

Furfangos rejtvény

3. osztály, Készségfejlesztés, Logika

Lóápolás

3. osztály, Magyar, Olvasás, szövegértés

Kutyadolog

4. osztály, Matematika, Műveletek 10000-ig

Év eleji ismétlés

4. osztály, Matematika, Ismétlések, felmérők, Számok 10000-ig

Így írok!

1. osztály, Magyar, Írás, helyesírás

Még több letöltés >>

Intézménykereső

Országszerte több ezer óvodában és iskolában rendelhetőek meg a Graph-Art Lap- és Könyvkiadó Kft. magazinjai és aktuálisan forgalmazott könyvei. (A könyveket is annál a pedagógusnál lehet megrendelni, aki a Tappancs, a Tudorka, és a többi magazin rendeléseinek összeírásával foglalkozik.) Az értékesítés kizárólag tanintézményekben történik, és a terjesztési időszak szeptembertől júniusig (a tanév végéig) tart.

A kereséshez adja meg a települést és / vagy az irányítószámot:

További oldalaink